Tajemství smrti Michala Peška (†53) z Pitavala: Uvěřil šarlatánovi a ODMÍTL LÉČBU RAKOVINY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Tajemství smrti Michala Peška (†53) z Pitavala: Uvěřil šarlatánovi a ODMÍTL LÉČBU RAKOVINY!

Nejvíc se Pešek proslavil rolí nezkušeného kriminalisty Jiříčka v seriálu, který právě reprízuje ČT.
Nejvíc se Pešek proslavil rolí nezkušeného kriminalisty Jiříčka v seriálu, který právě reprízuje ČT. (Foto Aha! – Martin Sekanina, Martin Hurda a archiv ČT)

Rakovina plic udeřila jako blesk z čistého nebe. Michal Pešek (†53) alias benjamínek Jiříček ze seriálu Malý pitaval z velkého města doplatil na špatné rozhodnutí! Nechtěl jít pod kudlu, a pak musel trpět. O své nemoci řekl jako prvnímu kamarádovi Václavu Upírovi Krejčímu (58), který celých pět let jeho zdravotní problémy tajil.

První, kdo se o hercově diagnóze dozvěděl, nebyla jeho rodina, ale nejlepší přítel Upír Krejčí. A vrbou pro umírajícího nebyl tento komik a herec poprvé... „Karel Černoch mi jednou na představení řekl: Upíre, já mám rakovinu, ale nikomu to neříkej. Takže jsem to věděl asi dva roky a Michal Pešek mi řekl to samý,“ svěřil se Upír, který jako jeden z mála věděl o tom, že Pešek měl dvě možnosti boje se zákeřnou nemocí.

„Nejdřív mu řekli, že mu plíci vezmou. Ale pak mu jiný doktor poradil, aby si ji nechal, že se to možná zapouzdří, a on se k tomu přiklonil. Po pěti letech se to ale rozjelo. Náhodně to zjistil na preventivní prohlídce, když přijel na návštěvu do Česka,“ zavzpomínal Krejčí a jak dodal, byla to zřejmě osudová chyba.

„Volal mi, že je to špatný: odjíždím do Holandska, budu chodit na chemoterapie a budu ti volat... Taky mám od něho smutný esemesky. Žiju, ale stojí to za h*vno,“ prozradil Krejčí, který byl do poslední chvíle s Peškem v kontaktu.


„Michal měl ke konci života metastázy úplně všude. I na mozku. Bohužel skončil na invalidním vozíku,“ řekla deníku Aha! těsně po hercově smrti v roce 2012 s velkou lítostí v hlase jeho bývalá partnerka a kamarádka Veronika Žilková (52), které herec, už prý slepý, volal pouhých 14 dní před svým skonem. Předpověděl si svou smrt!
„Moje narozeniny už nezažiješ, starej se o můj pohřeb. A ještě mi nadiktoval požadavky. Ty budeš mluvit a lidi se musí třikrát pořádně zasmát. Narozeniny měl čtvrtého května a sedmého umřel. On si to normálně předpovídal,“ zavzpomínal Upír Krejčí na Peškovy věty, ze kterých mrazí.



Přečtěte si
pelagie
22. 7. 2014 • 18:13

Vážený píšete, že se snažite žít tak, abyste tuto hroznou nemoc nedostal .To je dobře, ale .....tato nemoc si nevybírá a skolí i takové, kteří tyto zásady dodržovali... velkou roli v tom hraje taky genetika , co si budeme říkat....přeji pevné zdraví

prroud
22. 7. 2014 • 12:23

Snazim se zit tak,abych s rakovinou problem nemel,ale kdyby,tak taky odmitnu onu "lecbu" a nencham se zabit aby farmaceuti vydelali!!!! I mezi lecitelama co opravdu lidem pomahaji se najdou krysy,at v "dobry vire",nebo zlym umyslu.Rakovina nejde uplne vylecit pri spatnym zpusobu zivota a stravovani,jen farmaceuticky kratkodobe potlacit pri sousanym zniceni imunitniho systemu!!! Je to snad reseni??!!! Resenim je zmena kvality zivota,a to dlouhodobym a uplnym resenim!!! A to vam temer zadnej doktor co zna jen potlacovani nasledku a rika tomu ironicky "leceni" nikdy nerekne!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.