Hororový případ podle skutečnosti: Zastlala mrtvého manžela! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hororový případ podle skutečnosti: Zastlala mrtvého manžela!

Norisová snadno rozlouskla i další zapeklitý případ.
Norisová snadno rozlouskla i další zapeklitý případ. (Foto: archiv TV Nova)

Děsivá realita na televizní obrazovce! Ve 14. díle seriálu Policie Modrava ožije 11 let starý případ psychicky narušené ženy, která v posteli 18 měsíců ukrývala mrtvého manžela.

Šestasedmdesátiletý muž zemřel podle lékařů přirozenou smrtí koncem července 2002, ale objeven byl až v únoru o dva roky později. Sedmašedesátiletá žena, která muže podle sousedů bezmezně milovala, ho celou dobu ukrývala zastlaného v posteli. „Policisté spolu s kriminalisty udělali domovní prohlídku, při které muže našli. Manželka byla převezena do psychiatrické léčebny,“ řekla mluvčí prachatické policie Dagmar Mrázová.

Policie na stopu mrtvoly přišla až poté, co se mužovo zmizení začalo zdát divné jeho sestře. Když ji švagrová nechtěla při její návštěvě pustit do domu a tvrdila, že je muž v lázních v Německu, vše ohlásila policii. Manželka mrtvého muže z obce Peckov se ale provinila ještě tím, že za něj 18 měsíců neoprávněně brala důchod. Stát připravila o více než 100 000 korun.

Další tři »uklizené« mrtvoly

Tento případ není ojedinělý. V roce 2004 se během čtyř měsíců na jihu Čech ukázalo, že i žena z Volyně schovávala půl roku mrtvého manžela v posteli.

O šest let později se něco podobného opakovalo i v Olomouckém kraji. Čtyřiatřicetiletá žena se měla starat o vozíčkáře, jenže ten kvůli nedostatečné péči a hladu zemřel. Na 8 měsíců jej zastlala do dek a brala na něj dávky.

A již dříve, v roce 1971, žila bývalá zdravotní sestra Jaromíra J. se svým mrtvým manželem půl roku v baráku. Balzamovala ho máslem a citronovou šťávou, vypíchla mu oči a vybrala vnitřnosti. Navíc na něj brala důchod. Nakonec skončila v psychiatrické léčebně.



Autor:  zej

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.