Závěr seriálu Modrava poznamenala skutečná SMRT! Už třetí... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Závěr seriálu Modrava poznamenala skutečná SMRT! Už třetí...

Do třetice úmrtí behem natáčení Modravy. Zeřela bohužel i šumavská legenda – harmonikář Eda Hones (†77).
Do třetice úmrtí behem natáčení Modravy. Zeřela bohužel i šumavská legenda – harmonikář Eda Hones (†77). (Foto: TV Nova)

Fenomenální úspěch Policie Modrava poznamenaly tři tragédie. Vysílání se nedožili herec Jan Pohan (†84), majitelka chalupy, ve které v seriálu bydlela Jana Boušková (61) se Soňou Norisovou (41), a do třetice bohužel i šumavská legenda – harmonikář Eda Hones (†77). Poslední díl s názvem Ukradená krasavice točil už nemocný. Zemřel dva měsíce po natáčení.

Smíšené pocity! S těmi sledovali závěrečný díl seriálu členové štábu i stovky místních. Na svatbě pošťačky Válkové v podání Jany Bouškové (61) si v bolestech zahrál legendární šumavský harmonikář. „Když jsem s ním koncem dubna točil playbacky, už se mi nezdál. Byl unavený, ale říkal jsem si, že má třeba jen nějakou chřipku,“ svěřil deníku Aha! režisér Jaroslav Soukup (68).


Harmonikářův zdravotní stav se ale rychle zhoršoval. „Když jsme pak v červenci točili svatbu pošťačky Válkové, na které hrál, už jsme mu museli dávat stoličku, jak byl unavený,“ zavzpomínal režisér. „Už byl vážně nemocný. Neřekl mi, co mu bylo, ale svěřil se mi, že mu bylo blbě. Za dva měsíce po natáčení bohužel umřel,“ řekl Soukup s tím, že na něj budou vzpomínat stovky, ne-li tisíce lidí. „Celý život prožil se svými bratry na Horské Kvildě, které se také říkalo Honesov,“ prozradil režisér s tím, že Hones nebyl jenom harmonikář, ale vedl také konzum, kde se zastavovali lyžaři. Díky svým historkám byl Eda mezi nimi velmi oblíbený.
A za dva roky další Modrava?!
A je to tady! Oblíbený seriál Policie Modrava bude pokračovat. Podle dobře informovaného zdroje deníku Aha! je další natáčení potvrzeno. Původní obsazení herců by se měnit nemělo. V jednání je nyní termín natáčení dalších dílů. Zřejmě by to mělo být v roce 2017!



Přečtěte si
perlaxx
8. 6. 2015 • 22:06

Ty jsi proste debil......

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.