Soňa Norisová z Modravy na strašidelném hřbitově: Zjevuje se tu tvář unesené dívky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Soňa Norisová z Modravy na strašidelném hřbitově: Zjevuje se tu tvář unesené dívky!

Natáčení Policie Modrava na velhartickém hřbitově.
Natáčení Policie Modrava na velhartickém hřbitově. (TV Nova)

Zlo, strach, duchové, sténání a negativní energie! Tak o hřbitově ve Velharticích, kde natáčeli Soňa Norisová (41) a Jaroslav Satoranský (75), mluví místní i návštěvníci tohoto hororového místa.

„Natáčelo se na hřbitově ve Švihově a ve Velharticích. Na obou jsme natáčeli v půlce září. Přes den bylo teplo, ale ráno byla velká zima. Hřbitov na Švihově byl celý zahalený v mlze a bohužel jsme začínali scénou, kdy se najde mrtvola v márnici,“ zavzpomínal režisér Jaroslav Soukup (68) na natáčení na jednom ze hřbitovů. Ten ve Velharticích prý dokonce inspiroval Karla Jaromíra Erbena k napsání příběhu o obživlém umrlci Svatební košile. Herečka, která hrála zavražděnou, se jako v Erbenově baladě také cítila. „Chudák! V letních šatech tam ležela na trámech a kvůli mrazu byla ztuhlá na kost,“ dodal režisér.

Komu patří tajemná tvář?

O to, komu patří, se dodnes lidé přou. Prý patří dívce unesené obživlým umělcem, hraní paní nebo ženě, která poblíž kostela kdysi tragicky zahynula, nebo upáleným. Na místě kamenného kostela stál dřív dřevěný kostel, kam se jednoho dne ukryli osadníci se ženami a dětmi před lupiči. Ti kostel vypálili a lidé uvnitř uhořeli. Jejich tváře se tu prý objevují a slyšet je i děsivý nářek.

Děsivé zážitky návštěvníků Velhartic

Tajemná tvář
Přestože se o místě ve Velharticích vykládají hororové příběhy, režisér se s ničím takovým prý nesetkal. „Na straně kostela se prý zjevuje dívčí tvář. Já jsem ji nerozluštil, ale viděl jsem ji na fotografiích na internetu,“ řekl. Místní mají ale mnohem horší zkušenosti než on. „Moje kamarádky sem už odmítají chodit, jedna z nich dokonce v kostele omdlela a ostatním je tady špatně,“ prozradila před časem Aha! velhartická rodačka paní Blanka o hřbitovu.

Toulavá duše
„Při přečtení jednoho z náhrobků se mi udělalo úzko a hřbitov jsem rychle opustil. Můj divný pocit přetrval až do auta, kde jsem seděl doslova jako přikovaný k sedačce a měl pocit, že mě někdo zezadu sleduje. Ze hřbitova jsem si odvezl toulavou duši, kterou se mi povedlo provézt na druhou stranu až přes kostel v Kašperkách. Nebylo to nic hezkého.“

Krvavé šrámy
„»Užívala« jsem si až po návratu domů – živé sny, kdy jsem se budila s křikem a u postele ještě v doznívajícím snu viděla lidské postavy, krvavé šrámy na nohou a rukou, které se zničehonic objevovaly. Pocit něčí přítomnosti. Takhle veselo jsem měla téměř 3 měsíce, pak to pomalu odeznívalo, je pravda, že jsem dělala, co jsem mohla.“

Zákaz vstupu
„Mohu vám jen doporučit tam nechodit. Bydlím kousek od místa hrůzy a měla jsem z toho otřesné pocity, sny a jiné. To zlo tam je a i jen zvědavost rozpoutá vír. A myslím, že nejsem slabá povaha a dost se zajímám o věci mezi zemí a nebem, ale tohle bylo silné kafe.“



Přečtěte si
angrybear
2. 6. 2015 • 08:45

Prdičky naší babičky

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.