Norisová mrzla na hřbitově! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Norisová mrzla na hřbitově!

Kdo měl ruce nohy a neměl zrovna využití, držel deštníky. Výjimkou nebyl ani Filip Tomsa.
Kdo měl ruce nohy a neměl zrovna využití, držel deštníky. Výjimkou nebyl ani Filip Tomsa. (Foto: Aha! - Karel Kopáč)

Pachatelé se vrátili na místo činu a historie se opakuje! Tak by se dal shrnout druhý natáčecí den druhé řady veleúspěšného nováckého seriálu Policie Modrava. Režisér Jaroslav Soukup (69) se po dvou letech vrátil na Šumavu stejně jako hvězdy seriálu Soňa Norisová (42), Filip Tomsa (32) či Jaroslav Satoranský (76). A připadali si jako by se vrátili v čase. Počasí filmařům zase nepřálo!

Zastavená doprava v malé vesnici poblíž Sušice. Na každém jejím konci dva lidé s vysílačkou. Znamení pro všechny místní obyvatele, že se sem po dvou letech vrátil zhruba padesátičlenný štáb a natáčí se nové díly Policie Modrava. „Dolní zavírá!“ ozývá se z vysílačky muže v oranžové vestě a s terčíkem zákaz vjezdu v ruce. Hlídá, aby do záběru neprojelo auto. Kdo není místní, mohl by si myslet, že se v šumavských Albrechticích stala dopravní nehoda. Napovídají tomu také desítky lidí podél silnice a policejní auto, kolem něhož se to hemží muži v uniformách.

Ticho, prosím

„Prosím klid, kamera, klapka, akce!“ rozléhá se režisérův hlas do absolutního ticha. Seriáloví policisté Matěj Dadák (40) a Michal Holán (32) alias Jája jasnačka jdou do akce. Neodradí je ani poměrně chladné počasí (16 °C) a prudké přepršky. „Začali jsme sice s nadšením, ale nemůžeme říct, že nám právě přeje počasí. Chvíli svítí sluníčko, vzápětí prší, pak je zase zataženo. Ale to je tady pro přechod května a června typické. Před dvěma roky nám tady pršelo čtrnáct dní nepřetržitě. Holt si s tím musíme poradit,“ řekl Aha! režisér Soukup, který se i s technikou schovával pod obrovskými deštníky.

Péřovky v akci

Po krátké pauze se celý štáb přesunul o kilometr dál k místnímu hřbitovu. Soňa Norisová i Jaroslava Stránská (46) tam v dlouhých péřových bundách působily jako zjevení. „Včera jsme točili u benzinový pumpy a to jsem opravdu vymrzla. Foukal vítr, pršelo,“ svěřila nám Stránská se svým typickým úsměvem. „Je tu stejná zima, jako když jsme tu natáčeli poprvé. A pak byl ten brutální skok do velkých veder. Letos to prý zase hrozí... Šumava je prostě taková,“ okomentovala rozmary počasí Norisová, představitelka hlavní ženské role – kapitánky Jany Vinické.

Dřina u stolu

Aby se filmaři mohli do malebné šumavské krajiny vůbec vrátit, předcházela tomu hodně velká dřina. „Scénář jsme začali psát prvního června loňského roku a přestali jsme těsně před Štědrým dnem. Dělali jsme soboty neděle, abychom to stihli. Napsat nové díly za šest měsíců bylo dost krutý,“ prozradil Aha! režisér Jaroslav Soukup.


Fenomén Policie Modrava

*Pilotní díl seriálu byl natočen už v roce 2011.
*V roce 2015 vzniklo celkem 15 dílů první série.
*Průměrná sledovanost seriálu byla přes 2 miliony diváků.
*Nejsledovanější díl s názvem »Jak málo stačilo zhlédlo« 2 318 000 lidí.
*Seriál byl tak populární, že na Šumavě zvýšil poptávku po nemovitostech.



Přečtěte si
panamira
2. 6. 2016 • 06:09

Máme daleko zajímavější herečky , proč ji u nás tak prosazují?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.