Promluvil svědek smrti Vladimíra Čecha (†61): Jak mi umíral před očima! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Promluvil svědek smrti Vladimíra Čecha (†61): Jak mi umíral před očima!

I když se během natáčení Vladimír Čech usmíval, věděl, že ho rakovina zabíjí.
I když se během natáčení Vladimír Čech usmíval, věděl, že ho rakovina zabíjí. (Foto TV Barrandov, ara)

Umíral na place! Herec Vladimír Čech (†61) skončil natáčení seriálu Stopy života loni 15. března a 22. března zemřel na rakovinu. Za sedm dní ho zabily nádory v celém těle. Věděl, že je to jeho poslední role, i setkání s kolegy.

„Všichni jsme věděli, že je vážně nemocný, ale nikdo netušil, že jeho konec může přijít tak brzy. Bavil sebe i ostatní a nevypadal ani unaveně, jak by se od tak nemocného člověka dalo čekat. O to větší šok to ale byl,“ svěřil Aha! režisér seriálu Tomáš Magnusek (31), který si myslel, že se zdravotní stav Čecha zlepšil.

O nemoci nemluvil

„Jeho role primáře psychiatrie Richarda Makovce byla od začátku plánovaná jako ukončená, ale netušil jsem, že skončí tak brzy,“ prozradil režisér s tím, že krátký osud role navrhoval sám Čech. Bojoval s rakovinou, která se rozšířila po celém těle, a necítil se na celý seriál. O své nemoci ale nikdy nemluvil.

Loučení s Andrlovou

„Myslím, že nikdy nezapomenu na tu chvíli, kdy mi Ivanka Andrlová vyprávěla, jak spolu s Vladimírem jeli z Náchoda z natáčení domů. Když jako první vystupovala z auta, popřála mu hezký zbytek dne. A on jí na to odvětil: Tobě přeji hezký život,“ řekl Aha! režisér. Už v té chvíli se herec navždy loučil.

Zabil ho Lynchův syndrom
Magnusek herci dokonce pár dní před smrtí psal. Navrhoval mu další spolupráci. Čech mu odpověděl, že teď chvíli nic dělat nechce, ale pak se mu ozve. Lynchův syndrom, který se projevuje vznikem mnohačetných zhoubných nádorů, ke kterému se přidal zápal plic, mu v tom ale zabránil.

Honorář už posílali vdově
Peníze za seriál si už herec nestihl užít. Zhruba 10 000 korun za jeden natáčecí den produkce posílala tři týdny po natáčení už vdově. Dokonce se muselo řešit jiné číslo účtu, než bylo ve smlouvě, protože v té době už neexistovalo.



Přečtěte si
zabijecka
9. 12. 2014 • 18:06

Každopádně v nyšem případě si DS i dělá laskominy.

paralenka
25. 10. 2014 • 07:59

Ne tak úplně, osobně jsem zažila blokaci až po dvou měsících. Záleží na liknavosti soudu a notáře. Pokud jsou nastaveny platby, mohlo by dojít k problému třeba s úhradou poplatků za byt či hypotéku. A že se dědické řízení může pěkně protáhnout, je celkem známé.

erene
24. 10. 2014 • 23:54

To je ale běžné..že se účet celkem rychle po smrti ruší..nic divného..musí se blokovat..

tarka
24. 10. 2014 • 23:47

"Zhruba 10 000 korun za jeden natáčecí den produkce posílala tři týdny po natáčení už vdově. Dokonce se muselo řešit jiné číslo účtu, než bylo ve smlouvě, protože v té době už neexistovalo." Prolhaná hnusná masožravá soudružko Šmuclerová a AHA, co to je za totální blábol, jak by mohl být zrušen účet manžela do třech týdnů po jeho smrti? Navíc jak by mohly být peníze za natáčení odeslány na jiný účet, než byl uveden v původní smlouvě, když byla smlouva uzavřena mezi panem Čechem a televizí?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.