15 měsíců po smrti »milionáře« Vladimíra Čecha se zjistilo: V DĚDICTVÍ BYLA PAST! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

15 měsíců po smrti »milionáře« Vladimíra Čecha se zjistilo: V DĚDICTVÍ BYLA PAST!

Vladimír Čech na předávání Českého lva.
Vladimír Čech na předávání Českého lva. (Aha! – David Kundrát, Martin Hykl)

Vdova zažila šok! Herec a dabér Vladimír Čech (†61), který proslul jako moderátor novácké soutěže Chcete být milionářem, je víc než rok po smrti, ale za práci v dabingovém studiu za svého života nedostal zaplaceno. Přišlo se na to až nyní! Pozůstalí si však na peníze musí počkat... A ještě budou platit!

Stále více herců si stěžuje na špatnou platební morálku některých dabingových studií, které neplatí ve stanovené lhůtě 45 dní. „Uvedu jeden smutný příklad. Produkční dabingového studia zjistil, že musí teď, po dvou letech, poslat honorář Vladimírovi Čechovi, ovšem notářsky je to už uzavřené. Honorář činí třeba dva tisíce korun a notář musel kvůli tomu celou záležitost znovu otevřít, aby ty peníze mohla dostat vdova,“ řekl deníku Aha! prezident Herecké asociace Jiří Hromada (55).


Otevřou dědictví

Nejsmutnější na tom ale je, že vdova po Vladimíru Čechovi, který umřel loni 22. března, musí ještě před tím sáhnout do kapsy! „Ona musí zaplatit 800 korun, aby se dědické řízení opět mohlo otevřít. A začít znovu jednat,“ dodal Hromada.

Vdovu navíc čeká velké papírování. „Teď jsme řešili dědictví po tatínkovi, takže si dokážu představit, co to obnáší. Já naštěstí nemám tenhle problém, ale vím, jaké jsou s tím obstrukce. Natož to řešit zpětně!“ okomentoval problémy s dědickým řízením herec Otakar Brousek mladší.

A protože se bohužel dost často stává, že dabingová studia vyplácejí honoráře za odvedenou práci až po splatnosti, může se vdově připravit na to, že bude dědické řízení otvírat ještě několikrát.




Přečtěte si
hufnagll
13. 6. 2014 • 07:50

Hromada ? není to ten tep.louš

majojo
12. 6. 2014 • 16:32

Nemyslím, že by to vdově stálo za to. Dva tisíce, z toho odečíst osm set za otevření dědictví, poplatky a zbytek rozdělit mezi ni a čtyři pozůstalé deti..... To by musela být - no nesvéprávná.

pelagie
12. 6. 2014 • 14:27

Si myslím, že to nebudou ušmudlané dva tisíce korun, ale naopak vyšší částka, jak je uváděno v článcích týkající se dabingu.. za dva litry by to nedělala ani amatér...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.