Helena Růžičková (†67) je 10 let po smrti: Její věci skončily v popelnici, dům a peníze u vnuček! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Helena Růžičková (†67) je 10 let po smrti: Její věci skončily v popelnici, dům a peníze u vnuček!

Slavnou herečku mají lidé rádi i po její smrti.
Slavnou herečku mají lidé rádi i po její smrti. (Aha! – Martin Pekárek, Petr Novotný, Profimedia.cz)

Cesty osudu se často odvíjejí tak, jak bychom nikdy nečekali. Pokud oblíbená herečka ze záhrobí sledovala, co se stalo s jejím majetkem, nejspíš nadšená nebyla. Všechno dědictví padlo do klína jejích vnuček, se kterými se prakticky nevídala. Tím pádem se k jejím osobním věcem dostala bývalá snacha a jmenovkyně herečky Helena Růžičková ml. A tu legendární herečka rozhodně nemusela. Jak je možné, že se nenašla závěť, která by podobnému paradoxu zabránila?

Po smrti se vše dělo proti její vůli!

Kontroverzní postava manželky zesnulého Jiřího Růžičky (†43) je pravým důvodem, proč se paní Helena ani její syn s malými dívkami nemohli vídat. Docházelo k množství excesů, o kterých se herečka rozepsala ve svých vydaných denících. Dokonce se na sklonku života chtěla vdát za dlouholetého přítele, kabaretiéra Václav Glazara (67). A to i proto, aby zabránila dědictví, které po smrti syna náleželo vnučkám. Je nadmíru podivné, že vše nebylo dopředu ošetřené. Takto se totiž dělo vše doslova proti její vůli!

Stačilo, kdyby se Růžičková ml. chovala slušně

K celé věci a Růžičkové ml. se znechuceně vyjádřil právě zmiňovaný kamarád a kaberetiér. "Pošlapala celou památku, která po Heleně zůstala. Vyhazovala její věci, oblečení, fotografie... Nemusím někoho milovat, chovat k němu city - i to se stává! Ale když mi do klína spadne milionové dědictví, jako jejím dcerám, snažím se chovat aspoň slušně," říká v Blesku Václav Glazar.

"Nechtěl jsem Helenu pro majetek, kromě chalupy ve Slatině a ojetého auta, neměla nic. Chtěl jsem, aby to sloužilo buď jako památka na Helenu, nebo bychom to dali dětskému domovu z Tachovska, který měla pod patronátem. Helena ale závěť nenechala, nebo se ztratila," upřesňuje jeden z Heleniných nejbližších... Za knihy vnučky shrábly balík

To potvrzuje i další přítelkyně Růžičkové, spisovatelka Marie Formáčková: "Závěť nebyla, nenašla se a vše tak po právu zdědily dědičky, kterými byly vnučky Kamila a Lucie. Tedy dcery Heleniny snachy a bývalé manželky Jirky Růžičky mladšího." Co tedy všechno vnučky získaly? Chalupu, ojetý automobil, pod podlahou ukryté šperky a především tantiémy a honoráře z Heleniných úspěšných knih. A to bylo pěkných pár set tisíc.

Jak svou bývalou snachu viděla sama herečka?

Pro úplnější představu, jak o své bývalé snaše a jmenovkyni Helena Růžičková smýšlela, přinášíme úryvek z jejích vzpomínek:

"Když se Jirka ženil potřetí, byla jsem moc spokojená. Bral si obyčejnou dívku, která uklízela, šila, vařila, navíc se jmenovala jako já Helena. Ale po svatbě se velmi rychle změnila. Začala být náročná, chtěla jen to nejlepší a nejdražší, Jirka se musel pořádně otáčet, aby jejím nárokům stačil. Zvlášť, když se narodily děti. Nejdřív Lucinka, pak Kamilka. Jenomže Helena si záhy našla jiného partnera a Jirka byl jaksi navíc.


Prožil si pak spoustu hořkých chvil. Přišel si pro holčičky a ony nebyla doma. Pak je šel navštívit s dárky a Helena je přímo před jeho očima hodila do popelnice. Tehdy jsem to viděla na vlastní oči, seděla jsem o kus dál v autě.

... S holčičkami se vlastně už nikdy neviděl. Když onemocněl, moc je chtěl vidět, snažila jsem se jejich návštěvu v nemocnici zorganizovat, ale nikdo nikdy na moje prosby nereagoval. Vyprávěla jsem proto Jirkovi báchorky o tom, že k němu holčičky přišly, když on spal, ale asi mi nevěřil. Říkala jsem mu, že o něho mají strach, že si moc přejí, aby se uzdravil. Nemám to za zlé těm dětem, ty za nic nemohou. Neměly možnost si k svému tátovi vybudovat vztah. Jejich maminka je od něho odvedla, když byly ještě malé. Možná jednou všechno pochopí a možná by rády svého tátu viděly, bohužel, už je pozdě…"!



Přečtěte si
drahuseg
25. 10. 2014 • 21:03

Kam přišli slonici , ktere Helena sbirala....klidně bych je ustájila ...mám jich 902...a mista hodně

gabi50
5. 1. 2014 • 19:53

Svého času jsem se kamarádila s 2.snachou Heleny Růžičkové a co si pamatuji, rozhodně se o ní nevyjadřovala jako o milující tchyni, právě naopak. Rozhodně bych tedy neházela vinu jen na další snachu, ono Růžičkové bylo také dost a hlavně, vnučky za to nemohou vůbec, byly to v době rozchodu rodičů malé děti, které si nestačily vybudovat vztah ani k otci, ani k babičce.

defakto
5. 1. 2014 • 18:37

......pokud vím , Helena s Glazarem měli stanovený datum jejich snatku , ale těsne před tým Helena zemřela .

w.mojko
5. 1. 2014 • 16:20

dodatek: mala napísať záveť, vedela, že je nemocná a že po jej smrti budú dediť potomkovia

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.