Chalupa Tučného: Původně ji měla mít Růžičková! Pak si pořídila stodolu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Chalupa Tučného: Původně ji měla mít Růžičková! Pak si pořídila stodolu!

Helena Růžičková chtěla chalupu Michala Tučného
Helena Růžičková chtěla chalupu Michala Tučného (koláž Ahaonline.cz)

Statek Michala Tučného (†47) v jihočeských Hošticích změnil majitele (Aha! informovalo). Po dvou letech se ho vdově po králi české country Martě Novotné-Tučné podařilo prodat zájemci ze středních Čech. Původně však měl statek s uzavřeným dvorem a sadem patřit jiné známé osobnosti – herečce Heleně Růžičkové (†67) a její rodině.

„Když v osmdesátých letech zemřela naše tetička, nabídli jsme statek k prodeji. Tehdy Helena sháněla se synem a manželem chalupu. Byla nadšená. Jenže nakonec ho koupil Michal Tučný s manželkou Martou,“ zavzpomínal režisér a rodák z Hoštic u Volyně Zdeněk Troška (59).


„Michal tehdy usilovně hledal chalupu. Prý aby měl někde klid a mohl odpočívat. Ptal se mě, jestli o něčem nevím. Troška nám tehdy nabídl chalupu po jejich tetičce, ale protože jsme stále lítali po zájezdech a hráli s malým Jirkou, nakonec jsem Michalovi chalupu přenechala. Pak jsme si koupili bývalou stodolu ve Slatině u Horažďovic, kterou jsme postupně přestavěli na obytný dům,“ vzpomínala často a ráda Helena Růžičková. Na chalupu do Slatiny jezdila celá léta celá její rodina. Ona se tam nakonec s manželem i po smrti syna odstěhovala.




Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.