Poslední Vánoce Heleny Růžičkové: Svou smrt přesně předpověděla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Poslední Vánoce Heleny Růžičkové: Svou smrt přesně předpověděla!

Slavná herečka sršela vždy vtipem.
Slavná herečka sršela vždy vtipem. (Aha! – Martin Pekárek, Petr Novotný, Profimedia.cz)

Své poslední Vánoce strávila milovaná herečka Helena Růžičková (†67) sama v nemocniční posteli soužená nesnesitelnými bolestmi. S dvoudenním předstihem si ale se svými přáteli udělala poslední Štědrý večer ve svém životě. Chtěla přesunout i plánovanou svatbu se svým homosexuálním kamarádem Václavem Glazarem (66), protože moc dobře věděla, kdy zemře. Netušila však, že ji lékaři předtím uvedou do umělého spánku a ona tak veselku nestihne...

Růžičková s rakovinou přestala bojovat poté, co jí zemřel nejen syn, ale i manžel Jiří Růžička st. (†71). „Pro Helenu ztratil život smysl. S manželem byli přes 40 let a je to, jak když rozdělíte siamská dvojčata,“ vysvětluje Helenin kamarád a režisér Zdeněk Troška (59).

„Sezvala nás a pár přátel ze Slatiny k sobě domů a 22. prosince jsme si udělali fantastický Štědrý den. Bylo to se vším všudy s kaprem, salátem, cukrovím a dárky. Helena rozdala spoustu dárků a měla radost z toho, že mohla být mezi svými. Nechala prostřít pro své Jirky (syna i manžela), kteří již nebyli mezi námi. Pak jsem jí odvedla do nemocnice. Když jsme odjížděli od chalupy, ona se očima se vším loučila,“ vzpomíná spisovatelka a kamarádka Marie Formáčková s tím, že Růžičková před smrtí chystala 7. ledna svatbu s Václavem Glazarem.

„Najednou mi zavolala a řekla: »Musíš to zrušit a přeložit na 3. ledna.« Říkám jí: »Heleno, to je úplně jedno, jestli třetího nebo sedmého, ne?« Ona mne zastavila a povídá: »No jedno to není, protože třetího budu ještě stoprocentně živa.« A měla pravdu, čtvrtého zemřela. Ona byla vážně vědma,“ vzpomíná Václav Glazar na svou kamarádku, kterou lékaři 2. ledna museli uvést do umělého spánku, ze kterého se už neprobudila a 4. ledna vydechla naposledy.



Přečtěte si
hillaarkaa
16. 12. 2012 • 17:18

hillaarkaa
16. 12. 2012 • 17:17

My bavíme sebe a ty si zalez mezi svou homodějskou chátru a jikernačku smradlavou

hillaarkaa
16. 12. 2012 • 17:16

hillaarkaa
16. 12. 2012 • 17:15

ten blb komunistickej ho má tak syfilídního,až mu z toho šplouchá na majáku.A proto si pojď péércnout,zlato-na zahovnivělého homoděje hážem sranec

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.