30 nejslavnějších českých políčků: Nejlépe fackuje Růžičková! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

30 nejslavnějších českých políčků: Nejlépe fackuje Růžičková!

Slavná scéna z filmu Slunce, seno a pár facek...
Slavná scéna z filmu Slunce, seno a pár facek... (TV Prima, youtube.com)

Říká se: »Je to jednoduché jako facka.« Ale vybrat tu nejlepší z 30 legendárních filmových facek dá Martinu Dejdarovi (46) v novém »primáckém« pořadu Česká 30, který představí vždy 30 scén na jedno téma, pěkně zabrat!

Naštěstí mu s výběrem pomáhají – jako ve včerejším prvním dílu – herci Luděk Sobota (68), Kristýna Leichtová (26) a Petr Jákl (38). A překvapivě se o vítěznou facku postarala žena! Tou je Helena Růžičková (†67), která coby rázná Škopková v trilogii Slunce, seno... uštědřila lidem ze svého okolí facek nepočítaně.

Největší ohlas ale získal lepanec z dílu s příhodným názvem Slunce, seno a pár facek, který schytal představitel otce Šimona Pláničky Oleg Reif (†83). Ten ještě za svého života zavzpomínal: „Dala mi takovou facku, až mi málem upadla čelist.“

Jeho úkolem totiž bylo servat z Růžičkové šaty, ale s nimi vzal i spodní prádlo! „Musel jsem jí strhnout šaty, ale… Mně to nešlo! Zavěsil jsem se na ni, abych je strhl, ale zůstal jsem na ní viset. Byl jsem moc ohleduplný, ale Zdeněk Troška mi řekl, ať pořádně škubnu. Jenže já jí pak strhl i podprsenku a vyvalily se na mě před celým štábem ty její »šestnáctky«. Pro oba to byl obrovský šok a facka byla pořádná,“ smál se Reif.

Na druhém místě skončila facka z Limonádového Joea a bronz získal políček z komedie Homolka a tobolka.

Přečtěte si
raduzkaxxx
2. 3. 2012 • 12:57

konkurence VIP zpráv s Ivetou Bartošovou

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.