Tajný hrob Jiřího Hrzána (†41): Smrt mu věštila Růžičková! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tajný hrob Jiřího Hrzána (†41): Smrt mu věštila Růžičková!

Helena Růžičková svým věšteckým uměním děsila...
Helena Růžičková svým věšteckým uměním děsila... (koláž Ahaonline.cz)

Byl slavným hercem, komikem, bavičem, milovníkem žen. Když však v roce 1980 Jiří Hrzán (†41) umíral v pražské nemocnici na následky těžkých zranění po pádu z výšky, myslel jen na svou maminku. Předčasnou smrt mu navíc vyvěštila Helena Růžičková (†67)!

Hrzán v 70. letech natáčel s Helenou Růžičkovou (†67) film Homolka a Tobolka. Tehdy mu herečka z hecu věštila z ruky i podle čísel. Helena se náhle zasekla a jakoby to uhrála do autu. Pak se na pár kolegů podívala a řekla: „Ten kluk to neví, ale moc času v životě nemá. Ať si užije všeho do sytosti,“ vzpomíná Hrzánova vzdálená sestřenice Helena Žítková (77) z Tábora.


„Jirka byl strašně neposlušný kluk. Pořád někde lezl, všechno musel vyšťourat, furt jsme ho někde sháněli, protože v zahradnictví byly nádrže s vodou, do kterých mohl spadnout. Typická byla jeho záliba ve výškách. Tou byl posedlý i v dospělosti a nezastavil ho ani pád z římsy hotelu v Ostravě. Stále si myslel, že se mu nikdy nemůže nic stát,“ vypráví příbuzná. Na druhou stranu prý herec tvrdil, že nikdy nezestárne. Předtucha? Bohužel pravda. Bylo mu pouhých 41 let, když nepřežil další pád z balkonu.


Těsně před smrtí prý Hrzán volal svou maminku. Už se s ní ale nikdy nesetkal... „Jirka svou mámu strašně moc miloval. Byla pro něho vším a on jako nejmladší ze čtyř dětí byl jejím mazánkem,“ vzpomíná Helena Žítková. „Ona se s jeho smrtí strašně špatně vyrovnávala, pak se hodně upnula na své vnuky od dcery Helenky,“ dodává.



Přečtěte si
kov3
10. 7. 2013 • 07:41

Chlast je k.u.r.v.a

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.