Proč Růžičkovou zavřeli do blázince? Opilá poslala komunisty do pr**le! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Proč Růžičkovou zavřeli do blázince? Opilá poslala komunisty do pr**le!

Helena Růžičková v dobách největší slávy.
Helena Růžičková v dobách největší slávy. (Foto pro Aha! - Jiří Jaroušek, Černovský )

Národ ji miloval, režim už o poznání méně. Letité problémy s komunisty přivedly Helenu Růžičkovou (†67) až do blázince. A mohou i za to, že se herečka už nikdy více nevrátila na divadelní prkna.

Z jeviště rovnou do blázince. I tak by se s trochou nadsázky dala popsat jedna z životních cest Heleny Růžičkové. Podle informací Top Star Magazínu věnovaného legendární herečce byla v 70. letech odejita z divadla, protože vystoupila na jevišti opilá, odvázala se a posílala komunisty do patřičných míst. Po téhle aféře se však zhroutila a pobývala na psychiatrii. Do stálého divadelního angažmá se pak už nikdy nevrátila.

Skutečnost, že byla Helena umístěna v psychiatrické léčebně, potvrdil deníku Aha! i její nejlepší přítel Václav Glazar (67). „Za komunistů měla obrovské problémy. Nesměla hrát a nakonec ji odstavili tak, že ji šoupli do blázince. Pak ji nutili, aby prodávala zeleninu,“ sdělil Glazar. O to více zarážející byla její porevoluční kandidatura za KSČM do Senátu. Nabídku spojit s komunisty jméno a tvář prý přijala proto, že v tom vycítila možnost více pomáhat dětským domovům, jež léta podporovala. Ať už bylo její umístění do psychiatrické léčebny opodstatněné či nikoliv, sehrát blázna pro ni jistě nebylo nikterak obtížné. Jen pár let předtím jako pacientka tohoto zařízení excelovala v pohádce Dívka na koštěti. Jestli i ve skutečném blázinci viděla Kryštofa Kolumba připlout vodovodním potrubím, už se asi nikdy nedozvíme.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.