Navalnyj (†47) zemřel v nejdrsnější věznici světa: Kdo ukradl jeho tělo? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Navalnyj (†47) zemřel v nejdrsnější věznici světa: Kdo ukradl jeho tělo?

IK-3. Místo, kde vás smrt neuslyší křičet
IK-3. Místo, kde vás smrt neuslyší křičet (Profimedia.cz)

Trestanecká kolonie IK-3 Polární vlk, v níž naposledy vydechl Putinův kritik Alexej Navalnyj (†47), se nachází 2000 kilometrů od Moskvy v odlehlých pustinách za polárním kruhem. Tělo největšího kritika režimu Vladimíra Putina (71) však záhadně zmizelo.

Vězeňská služba uvedla, že se Navalného tělo nachází v márnici v Salechardu. „Přijeli jsme na místo, budova byla zavřená,“ uvedla Navalného mluvčí Kira Jarmyšová. Vyzvednout tělo se v sobotu vydala jeho matka Ljudmila spolu s právničkou. Kromě posledního rozloučení bylo cílem převézt ostatky k forenznímu vyšetření do Evropy. „Volali jsme na číslo uvedené na dveřích, prý už jsme sedmí, kdo se je pokouší kontaktovat. Alexejovo tělo nemají,“ informuje mluvčí a dodává: „Nikdo nám není schopen říct, kde je.“

Analytik Havlíček o smrti Navalnyjho: I pro mě to byl šok.

Video se připravuje ...

Polární vlk je považovan za nejbrutálnější lágr v Rusku a vězně zde čeká pouze zima, teror, nemoci a smrt. „Když vězni nastoupí do kolonie a jdou se umýt, vypnou jim vodu, přijdou lidé v maskách a začnou je bít. U mě to trvalo asi půl hodiny,“ popsal jeden z bývalých vězňů. „Položili mě na zem a bili obušky a pěstmi do hýždí, hlavy, obličeje, žeber,“ dodal. Právě kruté zacházení nakonec Navalného pravděpodobně zabilo. „Alexej byl zavražděn. Jeho smrt nastala 16. února ve 14:17 místního času,“ potvrzuje Jarmyšová.

Alexej Navalnyj den před smrtí

Video se připravuje ...

Protesty i po celém Rusku

Navalnyj byl v Rusku symbolem opozice. Ve městěch napříč světem se sešli lidé uctít jeho památku, a to včetně Ruska, kde zákon demonstrace zakazuje a přísně trestá. A tak se také stalo. Policie odvlekla a zatkla přes 100 lidí z deseti ruských měst, desítky dalších schytaly tvrdou ránu obuškem.



Přečtěte si
pravlast
19. 2. 2024 • 08:14

Kdo ukradl tělo?Asi Pfizer aby se nepřišlo na ty závadné vakcíny.

bella.
19. 2. 2024 • 01:22

Hm, demokracie v Česku .Radši je tu ticho !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.