Zavraždili Navalného? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Zavraždili Navalného?

Alexej Navalnyj patřil k nejhlasitějším kritikům Vladimira Putina.
Alexej Navalnyj patřil k nejhlasitějším kritikům Vladimira Putina. (Kreml, Reuters)

V pouhých 47 letech zemřel v obávané trestanecké kolonii na severozápadě Sibiře opoziční politik Alexej Navalnyj. Západní lídři smrt kritika Vladimira Putina (71) přičítají Kremlu a mluví o vraždě!

Šel na procházku, náhle ztratil vědomí a následně zemřel... Tak o úmrtí zřejmě neznámějšího ruského politického vězně podle agentury Reuters informovala vězeňská služba. Podle ruské RT byla příčinou smrti sraženina krve. Západní politici i představitelé opozice ale verze o náhlém úmrtí zpochybnili. „Byla to vražda!“ uvedl držitel Nobelovy ceny a bývalý šéfredaktor opozičního listu Novaja gazeta Dmitrij Muratov (62).

Také podle ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského (46) je zřejmé, že Navalného, který několikrát usiloval o prezidentskou funkci, zabil Putin. „Případ Alexeje Navalného ukazuje, kam až je Putinův režim ochoten zajít v boji se svými politickými protivníky a názorovými odpůrci,“ uvedl pak na síti X premiér Petr Fiala (59, ODS).

Alexej Navalnyj den před smrtí

Video se připravuje ...

Dlouholetý vězeň režimu, který si měl za extremismus odpykat 19 let, byl z věznice v ruské obci Melechovo před loňskými Vánocemi převezen do vězeňské kolonie ve městě Charp na Sibiři, kde jej hned po odchodu z karantény zavřeli na samotku. Kruté podmínky v trestanecké kolonii Polární vlk však Navalnyj ještě stíhal komentovat na síti Telegram.

„Chladněji než 32 stupňů pod nulou tu ještě nebylo. Ale i při takovém mrazu je možné se více než půl hodiny procházet, jen pokud se podaří nechat znovu vyrůst nos, uši a prsty. Máloco tak povzbudí jako procházka na Jamalu v 6.30 ráno,“ vylíčil Navalný ještě minulý měsíc ve svém příspěvku.

Kritizovali Kreml, již nežijí...

  • ALEXANDR LITVINĚNKO (†43) – bývalý agent KGB zběhlý na Západ zemřel na otravu poloniem.
  • ANNA POLITKOVSKÁ (†48) – ruská novinářka byla zavražděna v roce 2006 v Moskvě.
  • BORIS NĚMCOV (†55) – bývalý ruský vicepremiér byl zastřelen v Moskvě v únoru 2015.
  • JEVGENIJ PRIGOŽIN (†62) – majitel soukromé Wagnerovy armády. Jeho letadlo bylo sestřeleno.



Přečtěte si
yarda
17. 2. 2024 • 20:58

Komu nejvíc prospěje smrt Navalného? Myslíte že Putinovi?

pravlast
17. 2. 2024 • 08:06

Když něco stíhal komentovat na Telegramu tak asi měl i nějaké výhody. Zpochybňovat co a jak se stalo je běžné,dělají to pachatelé
čehokoliv.Prostě už nebyl potřebný ani užitečný .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.