USA varuje evropské spojence před Ruskem! Vesmírná jaderná zbraň | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

USA varuje evropské spojence před Ruskem! Vesmírná jaderná zbraň

Družice Einstein Probe, ilustrační foto
Družice Einstein Probe, ilustrační foto (YouTube)

Americká média s odvoláním na zpravodajce ve čtvrtek odhalila nové informace o ruských jaderných schopnostech! Moskva podle nich vyvíjí atomovou kosmickou zbraň na ničení družic. Zpozorněli i politici v Česku.

Podle deníku New York Times (NYT), který informace získal, však zatím Americe ani jejím spojencům v Evropě nebo Ukrajině nebezpečí nehrozí. „Na oběžné dráze se žádná jaderná zbraň nenachází,“ ujistil nejmenovaný americký úředník. V případě jejího nasazení by ale mohli Rusové ohrozit komunikaci nebo zpravodajské činnosti. Podle NYT už o možné hrozbě USA informovaly spojence v NATO.

„Zprávy médií o údajném umístění jaderných zbraní ve vesmíru jsme se dotkli na setkání ministrů obrany NATO v Bruselu. Velvyslankyně USA nám slíbila, že po jejich analýze nám Spojené státy poskytnou relevantní informace. Pokud by Rusko skutečně zbraně ve vesmíru umístilo, bylo by to naprosto bezprecedentní porušení mezinárodního práva,“ napsala Aha! ministryně obrany Jana Černochová (50, ODS).

Jana Černochová

Moskevský režim ale tvrzení západních politiků a médií popřel. „Amerika nás zlomyslně pomlouvá a připisují nám nejrůznější činy a záměry,“ popřel náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov, který má na starosti kontrolu zbrojení. Podle Bohumila Doboše z Institutu politologických studií nemáme ani dostatek zpráv o tom, o jaké zbraně by vlastně mělo jít.

„První se objevilo, že by to měla být jaderná zbraň, to znamená nějaký nosič, který by měl jadernou hlavici a mohl by způsobit nějaké škody. Jinde se zase hovoří o tom, že by to měla být zbraň s jaderným pohonem,“ řekl Aha!. Pálit atomovky na cizí satelity by ale prý Rusy velmi pravděpodobně stálo i jejich vlastní družice. „Je velmi málo pravděpodobné, že tyto hodně destruktivní metody budou použity,“ dodal Doboš.

U AVDIJIVKY PADL ČECH

Další oběť z řad českých dobrovolníků si vyžádala válka na Ukrajině. Informaci serveru Seznam Zprávy potvrdilo ministerstvo zahraničních věcí. Podle účtu Vozím drony na Ukrajinu na sociální síti X válčil český bojovník od prvního dne konfliktu. „Spolubojovníci viděli, jak jeho pozice zasáhl minomet,“ napsal účet. O město Avdijivka, které se nachází 14 kilometrů od centra okupovaného Doněcku, se válčí již od roku 2014. Snaha ruských okupantů o obsazení města se v posledních týdnech zintenzivnila.

Přečtěte si
milan59
16. 2. 2024 • 08:23

Americká média s odvoláním na zpravodajce ve čtvrtek odhalila nové informace o ruských jaderných schopnostech! Moskva podle nich vyvíjí atomovou kosmickou zbraň na ničení družic. Zpozorněli i politici v Česku..........Uff ještě že ta USA má tak skvělé agenty 008 = americká média

pravlast
16. 2. 2024 • 07:21

Je jasné že v Kremlowoodu na tom pracují naplno a pro naše "politiky" to je voda na mlýn.Ještě by se mohl nějak vyjádřit třeba Hašek,Němcová a IQ Markéta.Černochovou už netřeba jmenovat,
ta už má v kabelce nabito.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.