Ukrajinské město Marinka: Tak vypadá ruské »osvobozování« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ukrajinské město Marinka: Tak vypadá ruské »osvobozování«

Město lehlo popelem po dlouhých měsících bombardování.
Město lehlo popelem po dlouhých měsících bombardování. (Foto Facebook)

Fotografie jako z post-apokalyptického filmu, jenže toto je realita, přátelé! Scénář nenapsali hollywoodští režiséři, ale ruští generálová řídící invazi na ukrajinské území, kterou car Putin vydává za »osvobozování«...

Nejhůře ruský vpád odnesl východ Ukrajiny a okolí Donbasu, kde jedna bomba za druhou pustoší vše živé. Příkladem toho, jak vypadá ruská »speciální operace« v praxi, je dnes již neexistující město Marinka ležící 27 kilometrů jihozápadně od Doněcka. Rusové město, které mělo téměř 10 000 obyvatel, doslova srovnali se zemí! Na místě zůstalo jen pár ruin, šeď a prach. Rozbombardovaná země, rozstřílené kusy betonu... Kdysi krásné a malebné městečko se proměnilo v temnou měsíční krajinu bez duše a bez života. Vítr žene prach přes už neexistující ulice.

Peklo na zemi

„Když jsem to viděl, řekl jsem si, že to je doslova peklo na zemi,“ konstatoval reportér německého Bildu, který zkázu viděl na vlastní oči. Marinka zůstala jen v paměti lidí, kteří ji pamatují jako idylické městečko plné hezkých staveb s rozzářenými střechami a příjemnou krajinou okolo řeky, kde často byli k vidění rybáři.

Nezůstal jediný úkryt...

Marinka čelila bojům už od dubna 2014, kdy město obsadily polovojenské jednotky podporované Ruskem. V srpnu téhož roku město získala zpět ukrajinská armáda, od té doby bylo pravidelně ostřelováno. Leží v samém centru frontové linie. Od listopadu 2022 už ve městě nežije žádný civilista. Rusové cíleně zničily veškeré budovy, aby nemohly být použity jako úkryt...



Přečtěte si
pravlast
8. 3. 2023 • 09:17

Ještěže tam agresor nepoužil (prozatím) AgentOrange.To by teprve byl masakr.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.