Dříve tanková velmoc a teď na přehlídce... Jen veterán T-34! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Dříve tanková velmoc a teď na přehlídce... Jen veterán T-34!

Vladimir Putin během projevu na Rudém náměstí v Moskvě (9.5.2023)
Vladimir Putin během projevu na Rudém náměstí v Moskvě (9.5.2023) (Reuters)

O poznání skromnější vojenskou přehlídkou si Rusko připomnělo vítězství nad nacistickým Německem. Vládce Kremlu Vladimir Putin (70) pak znovu označil Západ coby viníka války na Ukrajině. Přitom agresorem je on sám...

Paráda se sice konala při příležitosti konce druhé světové války, ale šéf Kremlu ve svém projevu mluvil o jiném konfliktu. A sice o tom na Ukrajině. I když ho rozpoutalo Rusko, Putin se prezentoval jako oběť a za viníka války označil Západ. „Proti naší vlasti byla znovu rozpoutána opravdová válka, ale postavili jsme se na odpor mezinárodnímu terorismu, zajistíme naši bezpečnost,“ hřímal Putin.

Vojenská přehlídka v Moskvě: Putin vystoupil na Rudém náměstí

Video se připravuje ...

Letošní přehlídka ale byla značně osekaná oproti těm dřívějším. Kromě desítek kusů obrněných vozidel projel po moskevském náměstí pouze jeden tank. A to historický T-34, který sloužil za druhé světové války. Přitom Rusko vždy bylo považováno za tankovou velmoc. Důvodem může být, že Moskvě ve válce dochází dech a techniku potřebuje na frontě.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.