Stačil jediný úder do srdce a... Navalného zabili ve stylu KGB?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Stačil jediný úder do srdce a... Navalného zabili ve stylu KGB?!

Alexej Navalnyj s ženou Julijí.
Alexej Navalnyj s ženou Julijí. (Foto Aha! – K. Kopáč, ČTK/P. Golovkin, S. Guneyev)

Přestože Julia Navalná (47) viní ruské úřady z toho, že jejího muže Alexeje Navalného (†47) zabili ve vězení novičokem, opoziční politik mohl zemřít i jinak. Stačil prý úder pěstí do srdce.

Významný kritik Kremlu Navalnyj podle ruských úřadů náhle zemřel ve vězení minulý pátek. Okolo jeho úmrtí panuje řada nejasností. Už jen proto, že úřady tělo odmítají vydat pozůstalým. Britské The Times s odvoláním na ruského lidskoprávního aktivistu a zakladatele webu Gulagu.net Vladimira Osečkina (42) včera uvedly, že Navalnyj byl nejdřív vystaven teplotám hluboko pod bodem mrazu, a následně byl zabit jediným úderem pěstí do srdce.

„Ale no tak, netočíme můj nekrolog,“ věřil Navalnyj

Video se připravuje ...

„Je to stará metoda užívaná speciálními divizemi KGB (předchůdce dnešní FSB – pozn. red.),“ řekl Osečkin. Špioni KGB se cvičili v bojové verzi samba, která umožňuje údery, kopy a škrcení a v sovětských dobách byla oficiálně státním tajemstvím. „Je to blíž pouličnímu boji a je povolena jakákoli technika. Chcete použít přehozy? Jen do toho! Škrtící úchyty? Prosím,“ řekl už před časem agentuře AFP prezident Evropské federace sambo Sergej Jelisejev. Není bez zajímavosti, že sambě se od svých čtrnácti let věnoval i nynější vládce Kremlu Vladimír Putin (71), než přesedlal na judo. Ten ostatně působil jako agent KGB v bývalém Východním Německu.

Velvyslanec musel na kobereček

Ruského velvyslance v Praze Alexandra Zmejevského (66) předvolal ministr zahraničí Jan Lipavský (38, Piráti). Zástupce Kremlu měl vysvětlit úmrtí lídra ruské opozice Navalného. Velvyslanec dorazil k Černínskému paláci ve středu krátce před 11. hodinou, kde ho přijal náměstek Eduard Hulicius (43). Schůzka trvala asi 10 minut. „Mohu potvrdit, že ministr Lipavský rozhodl o předvolání ruského velvyslance v souvislosti se smrtí Alexeje Navalného. Česko vyzvalo k vysvětlení okolností smrti a vysvětlení nevydání těla rodině zesnulého,“ uvedl pro Aha! mluvčí Černínského paláce Daniel Drake. Česko se tak přidalo k dalším evropským zemím, které už si ruské velvyslance kvůli smrti Navalného předvolali.



Přečtěte si
milan59
22. 2. 2024 • 10:01

Uff ještě že já nejsem VŠICHNI ,protože já to nevím jak zemřel.

milan59
22. 2. 2024 • 09:55

Kolik je těch "vězňů" na té Sibiři? Že by jen ten Navalnyj? Tak to asi i těch tkzv. hlídačů tam bylo málo.

pravlast
22. 2. 2024 • 05:48

Novičokem už podruhé? A co pan Pfizer,neposlal speciální vaccínu?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.