Navalnyj zemřel ve 47 letech: Umučen ve vězení na příkaz Putina | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Navalnyj zemřel ve 47 letech: Umučen ve vězení na příkaz Putina

Alexej Navalnyj
Alexej Navalnyj (Profimedia.cz, Reuters)

Uvězněný ruský opoziční politik a hlavní kritik Vladimira Putina Alexej Navalnyj je po smrti. Zprávu o jeho skonu podala zpravodajská agentura Reuters, která se odvolala na informace vězeňské služby. Podle posledních informací trpěl Navalnyj závažnou chorobou, vězeňská služba měla podle některých zpráv bojkotovat jeho léčbu. 

Jeho právní zástupce Vadim Kobzev už dříve upozornil na nekalé jednání personálu věznice. Podle něj měl Navalnyj pravidelně užívat léky, které mu také jeho matka měla pravidelně zasílat. Nicméně balíky se jí vrátily nazpět. 

Navalnyj, který si odpykával 11letý trest, ve věznici pobýval v příšerných podmínkách. Týdny trávil na samotce, pobyt za mřížemi mu pak měla vězeňská služba záměrně ještě více znepříjemňovat. „Denní režim změnili z pekelného na extrémně pekelný,“ zní poslední zpráva, kterou sám předal správci svého účtu na Twitteru.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.