Milostný trojúhelník skončil postřelením manžela! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Milostný trojúhelník skončil postřelením manžela!

Nováková působilia v minulosti na pozici místostarostky﷯ Lovosic.
Nováková působilia v minulosti na pozici místostarostky﷯ Lovosic. (Foto Aha! – M. I. Volf)

Bývalá místostarostka Lovosic Vladimíra Nováková musela ke Krajskému soudu v Ústí nad Labem. Když bala vdaná, užívala si na záletech se stranickým kolegou Miroslavem Závadou. Při jednou z dýchánků je překvapil zhrzený manžel, kterého Závada postřelil.

Byl leden roku 2022, když se Nováková se Závadou sešli na hotelu ve Straškově. Schůzka se vyvíjela jako vždy. Jenže pak se ženě ozval její manžel s tím, že je před domem u dveří. „Šla jsem mu otevřít. Hádali jsme se a postupně se dostali až do druhého patra k pokoji, za jehož dveřmi byl Mirek,“ vypověděla žena. Podvedený manžel vyrazil dveře. „Chvíli zápasili a pak jsem jen slyšela – on mě střelil. Zbraň jsem neviděla, výstřel jsem neslyšela,“ vzpomínala žena.

Soudce ale zjistil, že se její výpověď v některých částech liší od toho, co říkala na policii krátce po potyčce. „Tehdy jste uvedla, že jste zaslechla dunivý zvuk. Dnes ale říkáte, že nic, co by připomínalo výstřel, jste neslyšela. Proč?“ ptal se soudce Martin Parolek. Nováková sdělila, že to co řekla při včerejším výslechu je pravda. „Klidně mě vemte na detektor lži,“ rozčilovala se. Závadovi hrozí za pokus vraždy až 18letý trest. Rozsudek by měl padnout v prvních měsících nového roku.

Dá se jí věřit?

Zmocněnec postřeleného se snažil zjistit, zda jsou slova expolitičky pravdivá. Zaměřil se proto na její obchodní vazby se společností, kde je Závada zástupcem ředitele. „Je možné, že jste si letos vydělala u Krajské majetkové částku kolem čtyř milionů,“ ptal se Novákové. Ta odvětila, že neví a nechápe souvislost s případem. „Souvisí to s tím, jak moc jste věrohodná,“ osvětlil zmocněnec.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.