Sestru (†45) vyhladověla k smrti: Umírala měsíce ve strašlivých bolestech | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Sestru (†45) vyhladověla k smrti: Umírala měsíce ve strašlivých bolestech

Pavlína P. (49). měla podle obžaloby vyhladovět svou postiženou sestru k smrti. Hrozí jí 15-20 let
Pavlína P. (49). měla podle obžaloby vyhladovět svou postiženou sestru k smrti. Hrozí jí 15-20 let (Jiří Koťátko)

Je pomatená, nebo ji vidina milionů přiměla umučit hlady sestru (†45) po obrně? Pavlína P. (49) jí přestala nosit jídlo a nechala ležet na chodbě pod schody. Umyla ji jednou za 14 dní, a to měla na 20 % těla proleženiny, místy až na kost.

„Nechala ji ležet na zemi na podložce. Poškozená byla v bolestech na hranici snesitelnosti. Zemřela v důsledku vyhladovění,“ přednesl včera před soudem státní zástupce. V době smrti 19. června 2022 při výšce 168 cm vážila pouhých 37 kilo! Sestry spolu bydlely samy v domě na Mírové ulici v Poděbradech. Mladší se odmala nemohla hýbat kvůli dětské mozkové obrně, nedokázala si ani dojít na záchod. Přesto ji Pavlína omývala jednou za 14 dní a zuby vůbec. Sama bydlela v patře, sestru ale do schodů nenosila. Dala pod ně na chodbu bez topení karimatku a nafukovací matraci. Kolem se navíc hromadily haldy odpadků.

K »lůžku« jí prý ráno před prací vždy dala jídlo a léky, i to bylo ale Pavlíně P. nejspíš na obtíž. Podle obžaloby ji totiž v posledních měsících života zanechala bez obojího. Proleženiny působily nebožačce strašlivé bolesti. „Některé rány byly na kost. Muselo trvat měsíce, než se dostaly do takového stavu, stejně tak hladovění,“ popsal soudní znalec Jiří Hladík. Obžalovaná na to jen uvedla: „Neříkala, že by jí to bolelo, nenaříkala, ani o nic nežádala.“ Podle znaleckého posudku popírá, že by udělala něco špatně a nemá pocit viny. Za vraždu trýznivým způsobem jí hrozí 15 až 20 let, nebo výjimečný trest, tedy 20 až 30 let nebo doživotí. Rozsudek by měl padnout dnes.

Pavlína P. (49). měla podle obžaloby vyhladovět svou postiženou sestru k smrti. Hrozí jí 15-20 let

Obrala ji o miliony?!

Postižené ženě chodil roky na účet invalidní důchod, s dědictvím po rodičích se jí tam nahromadilo několik milionů. Během roku 2022 z něj Pavlína vybrala přes milion, další milion si převedla na účet v den jejího úmrtí. V prvním případě prý měla v plánu koupit oběma bezbariérový byt, v druhém údajně zazmatkovala.

Nežije? Začala uklízet!

O úmrtí sestry se dozvěděla Pavlína P. v neděli 19. června 2022 večer. „Sáhla jsem na ni, byla studená,“ popsala. Nejspíš ale nechtěla, aby záchranáři viděli, jak s ní zacházela, šla tak další den normálně do práce. Po návratu se pokusila místo uklidit, sestru umyla, ostříhala jí nehty, položila na gauč a záchranku zavolala až v úterý ráno.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.