Hodila školačku na autobus: Vyvázla s podmínkou a dohledem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Hodila školačku na autobus: Vyvázla s podmínkou a dohledem

Autobus projíždí místem, kam shodila odsouzená nezletilou školačku.
Autobus projíždí místem, kam shodila odsouzená nezletilou školačku. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Připravit o zdraví a možná i o život mohla školačku (12) v létě cestou z koupaliště Silvie Krajčová (41) z Havířova. Bez příčiny totiž dívku rukama strčila z kola na projíždějící autobus. Za to včera dostala podmínečný trest a má nařízený dohled.

Spolu s manželem a dítětem vyrazila Silvie v srpnu na havířovské koupaliště. Tam se partneři pohádali, a aby toho nebylo málo, žena se ještě pustila do křížku s obsluhou sportoviště. A zlost z ní nevyprchala ani za jeho branami.

Poslední zvonění

Při odchodu domů do sousední ulice Na Nábřeží se snažily rodinu objet tři nezletilé dívčiny na kolech. Jedna z nich si dovolila na už tak naštvanou matku zazvonit. To neměla dělat. Krajčová ji rukama nečekaně srazila ze sedla na silnici, kde projížděl autobus... „Pokud by nezletilá spadla na frekventované silnici pod jedoucí autobus nebo vůz, mohla přijít i o život. Dívce mohla na veřejném místě úmyslně ublížit,“ horlil žalobce Vít Legerský. A právě za pokus o těžké ublížení na zdraví Krajčovou trestali.

U soudu skrývala tvář.

Přiznala se, litovala

I proto, že se žena přiznala a svého činu litovala, do vězení nepůjde. Soudce jí vyměřil tři roky s pětiletou podmínkou. „Je mi to všechno strašně moc líto. Nevím, co to do mě tehdy vjelo,“ rozplakala se včera u soudu odsouzená. Trest pokorně a s lítostí přijala, rozsudek je pravomocný.

Má nařízený probační dohled

Soudce Roman Pokorný vysvětlil poprvé trestané ženě, co pro ni znamená probační dohled, který má uložený. „Pět let budeme podrobně sledovat váš život. Probační úředník je prodlouženou rukou soudu. Hlásit mu musíte vše, co by se u vás měnilo – bydliště, zaměstnání. Také má nárok kdykoli vás navštívit,“ uvedl.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.