Zfetovaný lupič se vloupal ke spící stařence: Zacpal jí pusu svou ponožkou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zfetovaný lupič se vloupal ke spící stařence: Zacpal jí pusu svou ponožkou

Obviněný Dominik Makovička (uprostřed) se před soudem kál a ronil slzy.
Obviněný Dominik Makovička (uprostřed) se před soudem kál a ronil slzy. (Foto Aha! – Michal Israel Volf, David Malík)

Zfetovaný Dominik Makovička (37) se vydal na noční návštěvu k sousedce Blance N. (78) své sestry. Rozbil okno a vlezl do bytu, odkud chtěl odnést cennosti. Seniorka se ale náhle probudila.

„Dal jsem si pervitin a začal mít potřebu někde šmejdit, něco najít. Rozbil jsem proto okno k sousedce a šel hledat nějaké zlato nebo peníze,“ vypověděl obviněný u krajského soudu v Ústí nad Labem. Ve vedlejším pokoji přitom zahlédl spící důchodkyni. Náhle se ale probudila.

Sundal ponožku

„Začala na mě křičet. Dostal jsem strach, že to někdo uslyší, tak jsem k ní přiskočil a zakryl jí pusu rukou,“ líčil Makovička s tím, že ho vyděšená Blanka N. kousla. „Sundal jsem proto ponožku a zacpal jí pusu. Snažila se ji vyplivnout, tak jsem to zajistil izolepou,“ doplnil muž.

Omluva a slzy

Tím seniorku ale málem připravil o život, dusila se a upadla do bezvědomí. „Jen shodou okolností žena nezemřela,“ podotkl soudce Roman Felzmann. Muž se několikrát omluvil a dokonce se před senátem rozbrečel. „Byl to zkrat. Vždyť jsem málem zabil člověka, to není jen tak,“ kroutil hlavou. I přes svoji lítost ho ale soud poslal pravomocněna 12 let za mříže.

I roztrhaná ponožka může být smrtící zbraň.

Špatná dohoda

Původně se obviněný dohodl se státní zástupkyní na vině a trestu. Měl strávit ve vězení 10 let. Soudci se to ale nelíbilo. „Pan obviněný uvedl, že akt pokusu vraždy učinil proto, aby zakryl krádež, tedy jiný trestný čin. Tím spadl do vyšší trestní sazby,“ vysvětlil Felzmann.

15 let na drogách

Makovička v minulosti okradl jinou ženu. Tehdy ale na násilí naštěstí nedošlo. Za to dostal povinnost odpracovat 250 hodin veřejně prospěšných prací. „Je to kvůli fetu, jsem na drogách od 15 let a teď, po tom, co se stalo, jsem je začal nenávidět,“ přiznal narkoman.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.