Hlídal dítě a kradl: Z táty roku zlodějem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Hlídal dítě a kradl: Z táty roku zlodějem

Dětské autíčko na mince v ostravském obchoďáku muž svou zlodějinou vyřadil z provozu.
Dětské autíčko na mince v ostravském obchoďáku muž svou zlodějinou vyřadil z provozu. (Foto PČR )

Co běželo na mince, tomu neodolal sériový vybírač automatů (33) z Ostravy. Řádění chmatáka po celém Česku začalo nevinně. Vydal se s vlastním malým synem do obchodního centra a tady vykradl dětské hýbací autíčko!

„Když jsem viděl ty dětské automaty, napadlo mě, že do jednoho své dítě posadím a další mezitím vykradu,“ řekl »táta roku« o více než půl roku později, když konečně seděl na policejní služebně. Do té doby strážcům zákona unikal. Právě v ostravském obchodním centru se mužova série začala. Zatímco družka nechala vozit syna ve jiném autě, on šel na věc. „Sdělil, že šroubovákem vypáčil dvířka mincovníku a odešel s plechovou krabicí plnou mincí,“ popsala policistka Eva Michalíková s tím, že vybíral třeba i kasičky u samoobslužných myček.

Jízdy po Česku

Nenechavci začala být po několika krádežích Ostrava malá a začal raději jezdit na Opavsko a později ještě dál. „V jednom případě například odcizil notebook z kanceláře v Ústí nad Orlicí,“ uvedla policistka. Chlap byl před několika dny dopaden. Stihl spáchat 13 skutků a hrozí mu tři roky basy. Z automatů nakradl slabých 17 tisíc, ovšem škodu způsobil mnohonásobně větší – nějakých 340 000 korun! „Není vyloučeno rozšíření trestního stíhání, kriminalisté dál prověřují obdobné jednání, kterých by se obviněný muž mohl dopustit,“ uzavřela Eva Michalíková.

Muž se dobýval do kasiček všeho druhu.

Zatím ho neznali

Dopadení zlodějíčka nebylo jednoduché, protože byl ostravským policistům, kteří případ vyšetřovali, neznámou postavou. Muž měl pár lehčích záznamů v trestním rejstříku, za krádeže pak seděl ve vězení v zahraničí.

Všímejte si!

Případů, kdy se zloději dobývají do zařízení s mincemi i bankovkami, přibývá. Policisté apelují na lidi, aby byli všímaví. „Pokud uvidíte někoho, kdo nezvykle manipuluje s nápojovými a jídelními automaty, kasičkami, vysavači, mycími boxy či herními zařízeními pro děti, neváhejte kontaktovat linku 158,“ žádá policistka Eva Michalíková.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.