Dívka (2) se topila v kádi! Podmínka pro rodiče | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Dívka (2) se topila v kádi! Podmínka pro rodiče

Otec dcer Vlastimil Š. tvrdí, že na zahradě měla hlídat partnerka. Oba odešli od odvolacího soudu s podmínkou.
Otec dcer Vlastimil Š. tvrdí, že na zahradě měla hlídat partnerka. Oba odešli od odvolacího soudu s podmínkou.  (Foto Aha – Zdeněk Matyáš)

Bez dozoru nechali loni v květnu na zahradě na Třebíčsku manželé své dvě dcery ve věku dva a čtyři roky. A stačila chvilka a mladší dívka spadla do nádrže s dešťovou vodou a několik minut se topila.

Došlo k zástavě srdce, naštěstí se holčičku záchranářům podařilo oživit. Nesvědomitý pár čelil obžalobě z ublížení na zdraví z nedbalosti. Okresní soud udělil ženě čtyři měsíce vězení, jejímu partnerovi šest, shodně s podmínkou na jeden rok.

Oba se však odvolali. „Dohodli jsme se, že půjdu do domu a žena holky na zahradě pohlídá,“ tvrdil Vlastimil Š. (36). „Věděli, že u tak malých dětí je nutný zvýšený dohled, zvláště když bylo v okolí více nezabezpečených kádí s vodou,“ řekla soudkyně Halina Černá. Odvolání zamítla, rozsudek je pravomocný.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.