Kněz tmář, který rozdupal vyřezané dýně:  Ani náznak omluvy dětem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Kněz tmář, který rozdupal vyřezané dýně:  Ani náznak omluvy dětem

Farář z Kurdějova na Břeclavsku rozšlapal dětem vyřezané dýně. Viděl v tom satanovo dílo.
Farář z Kurdějova na Břeclavsku rozšlapal dětem vyřezané dýně. Viděl v tom satanovo dílo. (obec Kurdějov a Reprofoto ČT)

Ve zdech středověkého kostela v Kurdějově na Břeclavsku sloužil včera kněz Jaromír Smejkal mši. Ve středověku vězí zřejmě pořád i on sám. Za to, že dětem minulý týden rozdupal dýně, se ani náznakem neomluvil.

Místní děti vyřezaly dýně na obecní akci v neděli 15. října. Když vyšel večer kněz ze své fary, všechny je rozdupal. „Uviděl jsem symboly satanistického svátku halloween a jednal jsem jen podle své víry a povinnosti být otcem a ochráncem svěřených dětí,“ vysvětlil Smejkal.

Farář přibližně třem desítkám věřících včera přečetl dopis, který mu údajně poslal jistý inženýr z Brna. Měl být varováním, kam až situace může dospět, pokud se proti šíření zla nepostaví lidé včas. „Před několika lety se ve farnosti Hanušovice učitelka zasazovala o podzimní výzdobu ve stylu halloween. Začalo to dýněmi, přibyly čarodějnice, pak zombie, kostlivci a všelijaké hnusoty,“ četl farář. Pak se podle údajného dopisu situace vymkla kontrole. „Dali tam i figury viselců a na druhý den mezi nimi našli oběšeného školníka. Nešťastná učitelka odešla ze školství, psychicky se zhroutila a snad se někde léčí,“ varoval i včera před zlověstnými dýněmi farář. „Neplácejme jen slova, čiňme evangelium ke slávě boží,“ dodal ještě zapálený vymítač temných sil.

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.