Bezohledný brněnský tramvaják: Vlekl Marečka (4) 34 metrů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Bezohledný brněnský tramvaják: Vlekl Marečka (4) 34 metrů!

Nehoda se stala v tomto typu tramvaje.
Nehoda se stala v tomto typu tramvaje.  (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš, infografika Aha! )

Hrubé šlendriánství! Tak označil včera odvolací soud počínání tramvajáka Roberta Parmy (54). Nezodpovědný šofér přivřel do dveří vozu nožičku čtyřletému Marečkovi a rozjel se. Hocha vláčel po zemi 34 metrů!

Neštěstí se stalo v srpnu 2021 na zastávce u hlavního nádraží. Parma pořádně nezkontroloval situaci poté, co cestující vystoupili a nastoupili. Spolehl se jen na zvukovou signalizaci prostředních dveří. Mareček před zraky zkoprnělé maminky zůstal ve dveřích viset za nohu. „Ten chlapec visel ze dveří, opíral se rukama o zem. Jak se ta tramvaj rozjela, dřel si po zemi ruce a hrudník. Lidi běželi za tramvají, snažili se ji zastavit. Když přišel řidič, zeptal se, jestli je všechno v pořádku, působil na mě, jako by se ani nic nestalo,“ popsala děsivý výjev očitá svědkyně. Tramvaják zatavil jen díky křiku cestujících a lidí na ulici. Dítě odneslo hororový zážitek odřeninami a šokem, jeho matka se zhroutila.

Podmínka a zákaz řízení

Parma se snažil vinu zlehčit. Za to, co se stalo, mohla podle něj i matka a špatně fungující dveře. „Je mi líto, co se stalo, ale šlo o souhrn nešťastných událostí,“ dušoval se. Soud byl ale neoblomný. Tramvajákovi potvrdil roční trest vězení s podmíněným odkladem na dvě léta a zákaz řízení mu ještě zpřísnil z 18 měsíců na tři roky. Verdikt je pravomocný.

Přečtěte si
ptacek5
20. 4. 2023 • 11:56

Je mi líto chlapečka, ale když vidím matky, jak vystupují s dětmi, v ruce telefon a dítě vláčí za sebou, tak si myslím, že chyba byla i na místě matky. Řidič projevil lítost možná špatným způsobem, ale to neznamená, že do konce života nebude myslte na to, že se díky němu málem zabilo dítě.

Uživatel_5571928
20. 4. 2023 • 07:42

uplne s vami souhlasim, na vine je predevsim matka, ale i ridic , ten je povinny zkontrolovat si dvere ve zpetnem zrcatku.
Muj manzel jezdil s tramvaji 5 let, nikdy neodjel bez toho, ze by si nezkontroloval vsechny dvere podle bocnich zrcadel...

Dianthos
20. 4. 2023 • 05:15

Byl to souhrn nešťastných událostí. Ano, nejspíš řidič neměl věřit signalizaci dveří a měl před odjezdem zkontrolovat, jestli mu někdo netrčí z vozu. To ho asi nenapadlo, že by bezpečnostním prvkům v tramvaji neměl věřit.
Vina je rozhodně na straně matky, která neohlídala své dítě. Zavírající se dveře je možné zastavit.
Připomíná mi to případ, kdy byl muž odsouzen za zabití dítěte na parkovišti, kdy vycouvával z parkovacího místa. Kousek od něj stály dvě ženy s malými dětmi. Nedávaly pozor a to dítě se dostalo za zadní část vozu, kde ho řidič nemohl vidět, takže na něj nacouval. Byl odsouzen za to, že si nezajistil asistenci, když couval a neměl dostatečný výhled. Což samozřejmě nikdo na parkovišti nedělá. Ale matka, tuším s babičkou toho dítěte, postihované nebyly, že ho neohlídaly. Soudkyně žena. Takže kde je právní stát?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.