Řidič najel do lidí! Policie: Byl v křeči | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Řidič najel do lidí! Policie: Byl v křeči

Jen málo chybělo a nehoda mohla skončit tragédií.
Jen málo chybělo a nehoda mohla skončit tragédií. (Foto HZS )

Tohle mohlo skončit tragicky. Řidiče bílé Škody Superb u tramvajové zastávky I. P. Pavlova v Praze chytily křeče a v plné rychlosti najel na chodníku do trojice chodců. Hororově vyhlížející nehoda se stala v sobotu okolo jedné ráno u odbočky do Lublaňské ulice.

Šofér ztratil nad autem kontrolu a rychlostí okolo 60 km/h srazil sloupek oddělující pěší zónu od vozovky, a zastavil se až o dveře pekárny. Dvěma lidem se povedlo na poslední chvíli uskočit, zranili se jen lehce. Třetí takové štěstí neměl a skončil v nemocnici. „Utrpěl úraz hlavy a obou dolních končetin,“ uvedla mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Do špitálu musel i šofér vozu registrovaného jako taxi. „Byl po záchvatu křečí, měl poraněné horní i dolní končetiny,“ uvedla. Že šlo zřejmě o zdravotní indispozici, potvrdila i policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Před jízdou nepil. Lehké poranění utrpěla také jeho spolujezdkyně, zřejmě zákaznice.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.