Autem nabořil domov důchodců: Zabil seniorku (†93), dostal pět let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Autem nabořil domov důchodců: Zabil seniorku (†93), dostal pět let!

Šklebící se Josef Kijanica.
Šklebící se Josef Kijanica. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Pět let vězení Josefu Kijanicovi (36) potvrdil včera Vrchní soud v Praze. Ten zfetovaný blouznil, že mu trýzní babičku v tachovském domově seniorů. Autem proto vjel přímo do dveří ústavu a tím zavinil smrt seniorky (†93).

Dne 31. května 2020 drogami posilněný Kijanica za volantem Škody Fabie vrazil v rychlosti 50 km/h do dveří Domova seniorů Panorama v Tachově. Jen o chlup minul seniorku, která leknutím upadla a zlomila si pánev. Žena zranění v nemocnici později podlehla. Podle včerejšího pravomocného verdiktu se narkoman činu dopustil ve stavu toxické psychózy. „V daném případě se obžalovaný nacházel ve stavu nepříčetnosti,“ uvedl soudce odvolacího senátu Stanislav Králík s tím, že si ji ale sám přivodil.

Měl dostat osm!

Provinilec zpočátku dostal osmiletý trest odnění svobody za ublížení na zdraví s následkem smrti. Po odvolání byl rozsudek Krajským soudem v Plzni změněn na pět let za opilství a právě ten včera potvrdil Vrchní soud v Praze.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.