Strážník vytáhl psa z bahna! A umyli se v myčce... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Strážník vytáhl psa z bahna! A umyli se v myčce...

Pes byl zabahněný od hlavy až k patě, strážník do půli těla. Naštěstí byla poblíž myčka aut, která se na chvíli posloužila jako sprchový kout.
Pes byl zabahněný od hlavy až k patě, strážník do půli těla. Naštěstí byla poblíž myčka aut, která se na chvíli posloužila jako sprchový kout. (Foto MP)

Shodil boty, uniformu a jen v trenýrkách se vrhl do vypuštěného Podhradského rybníka. Tak hlubocký strážník Patrik Brožek (31) zachránil kokršpaněla, který uvízl v bahně. Samo by se zvíře z bahnité pasti nevyprostilo.

„Odchytávali jsme dva psy, kteří pobíhali po silnici plné aut. Pak jeden utekl, zahlédl jsem ho až v rybníku. V podstatě jsem se moc nerozmýšlel, chtěl jsem, aby byl co nejrychleji venku. Jít tam oblečený a v botách nešlo, tak jsem ze sebe rychle vše shodil,“ popsal zástupce vrchního strážníka akci. I když se bořil do hlubokého bahna, zvíře se mu podařilo dostat na břeh.

Protože pes i jeho zachránce byli špinaví, využili nedalekou myčku na čerpací stanici. Tam strážník psa i sebe osprchoval, aby se zbavili nánosů bahna. „Voda v rybníce i bahno byly chladné, ale dalo se to bez problémů vydržet. Sloužím na Hluboké už desátý rok, ale takový zákrok jsem ještě nedělal,“ řekl Patrik Brožek.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.