Flekatá nadílka od fenky Wikity: 9 psích miminek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Flekatá nadílka od fenky Wikity: 9 psích miminek

Zatím jsou štěňátka maličká a slepá.
Zatím jsou štěňátka maličká a slepá.  (Foto Aha! - Jana Gogová)

Myslela si, že má ještě čas, ale na březí fenku Wikitu přišla její hodinka o něco dříve. Když se chovatelka Sylvie Sedlářová (73) ze Zlína vrátila domů, našla ji s jedním čerstvě narozeným štěňátkem. A pak jich na svět přišlo ještě osm!

Paní Sylvie zrovna vezla kvas z velevzácných mišpulí jen do pár kilometrů vzdálené pálenice v Březnici. Věděla, že musí brzy domů, její Wikita, dvouapůlletá fenka welššpringršpaněla, měla totiž za pár desítek hodin poprvé rodit. Jenže osud tomu chtěl maličko jinak. „Nezdržela jsem se v pálenici určitě ani celou hodinu, ale už když jsem otevírala doma dveře, ocitla jsem se téměř v šoku. Wikita se totiž pustila o něco dříve do maminkovských povinností a první štěňátko už bylo na světě,“ popisuje chovatelka běh věcí.

Mladá fenka pak pokračovala v porodu obdivuhodným tempem a během necelých čtyř hodin přivedla na svět dalších osm krásných štěňátek loveckého plemene. „Bylo to úžasné, na to, že rodila poprvé, fantastický výkon. jsem myslela, že je hotovo. A představte si, ona za chvíli doplnila úžasnou kolekci miminek ještě jedním, už tedy posledním pejskem,“ vzpomíná na horké chvíle fenky, ale jistě také svoje, paní Sylvie, které u porodu asistovala vnučka Petra (8).

Paní Sylvie teď má příjemnou starost nejen o poslušnou a velmi úspěšnou prvorodičku, ale o devět nádherných potomků. A radost s ní sdílí i další chovaná fenka, šestiletá Nelly, která se na psí mimina nemůže vynadívat a je mamince po boku coby starostlivá »teta«. Dosud nevidoucí štěňata se na svět, své sourozence i maminku podívají očima poprvé zhruba po čtrnácti dnech.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.