Smutný osud Aleny z Vyškova: Exekuce kvůli utajeným dluhům exmanžela | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Smutný osud Aleny z Vyškova: Exekuce kvůli utajeným dluhům exmanžela

Klient charity poznal, že ji něco trápí.
Klient charity poznal, že ji něco trápí. (Foto ČT)

Život zasvětila pomoci druhým, ji samotnou ale zradil ten nejbližší, její manžel. Alena Paldusová (50) z vyškovské charity se ve třetím díle seriálu České televize V exekuci snaží zabránit další ztrátě majetku kvůli utajeným dluhům bývalého manžela.

Alena Paldusová se o dluzích svého chotě dozvěděla až ve chvíli, kdy proti ní začalo být vedeno devět exekucí s celkovým dluhem téměř dva miliony korun. „Nejvíc mě na tom štve ta nespravedlnost, že musím splácet, platit své i jejich právníky, soudní poplatky, vlastně celou tu šarádu, přestože jsem si nepůjčila ani korunu,“ neskrývala rozčarování žena pracující v Charitě Vyškov. Velkou část dluhů se jí povedlo umořit díky prodeji zemědělského objektu ze společného jmění, kvůli skrývání manžela před věřiteli však i nadále čelí hrozbě zabavení vlastního domu. Tomu se rozhodla bránit u soudu.

Při pracovní návštěvě seniora Rudolfa pak má co dělat, aby na ní nic nepoznal. „Viděl, že nejsem ve své kůži. Vždycky říkám, namontujte si úsměv číslo tři. Naši klienti nesmí poznat, že nás něco trápí,“ řekla Alena Paldusová kolegyni. „Polovinu života pomáháš lidem. Kdo ale teď pomůže tobě?“ dostane odpověď. Zda se dočká zastání alespoň u soudu, se dozvíme v dalším pokračování seriálu vysílaném každou středu na ČT1 od 21.20.

Víte, že...

...bezplatné rady dlužníkům poskytuje Červené sluchátko organizace Člověk v tísni na lince 770 600 800? V provozu je každý všední den od 9 do 17 hodin!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.