Jak podpořit imunitu a vyzrát na nachlazení? Zkuste tekuté VITAMINOVÉ BOMBY | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Jak podpořit imunitu a vyzrát na nachlazení? Zkuste tekuté VITAMINOVÉ BOMBY

Zatočte s bacily vitaminovou bombou ve skleničce.
Zatočte s bacily vitaminovou bombou ve skleničce. (Foto scom)

Jste bez energie, bacily ve vašem okolí řádí a vy jen čekáte, kdy skolí i vás? Nenechte nic náhodě a vyzbrojte se proti nim. Jak? Domácími drinky nadupaných vitaminy...

Nakopávač imunity

Kurkuma, zázvor a citron v tomto drinku vám přímo »nakopnou« imunitu. Kurkuma má protizánětlivé vlastnosti, působí jako přírodní antibiotikum. V kombinaci s pepřem se její účinky znásobují. Zázvor podporuje obranyschopnost organismu, účinkuje protizánětlivě, antibakteriálně a antivirově a med tyto vlastnosti ještě umocňuje. Citron je zase výborným zdrojem vitaminu C.

POTŘEBUJETE: ½ citronu, ½ lžičky čerstvého strouhaného zázvoru, ½ lžičky mleté kurkumy, ¼ lžičky černého pepře, 1 lžíce medu, 300 ml horké vody.

POSTUP: Všechny ingredience smíchejte, následně sceďte a podávejte.

Zelený posilovač

Tento zelený džus je bohatý na vitaminy A a C, které posilují obranyschopnost organismu, a kyselinu listovou, jež přispívá ke správné funkci imunitního systému. Nápoj účinkuje protizánětlivě a podporuje tělo v boji s probíhající infekcí.

POTŘEBUJETE: ½ hrnku lístků koriandru, 1 hrnek máty, 1 hrnek čerstvých špenátových listů, 1 nakrájená hruška, 1 nakrájená okurka, 2 lžíce citronové šťávy, špetka pepře.

POSTUP: Všechny ingredience rozmixujte dohladka a smíchejte s 1 hrnkem vody.

Bacilobijec

Horký nápoj se zázvorem a česnekem působí jako tekuté přírodní antibiotikum proti infekcím. Antioxidanty, které obsahuje skořice, mají zase protizánětlivé účinky a snižují riziko, že nemoc propukne naplno.

POTŘEBUJETE: 4 stroužky prolisovaného česneku, 1 lžička strouhaného zázvoru, 1 celou skořici, 4 hrnky vody, šťáva z 1 citronu, 2 lžíce medu, pár lístků máty.

POSTUP: Vodu přelijte do kastrůlku a dejte vařit. Kromě medu přidejte ostatní ingredience a na středním plameni vařte zhruba 30 minut. Přeceďte a přelijte do sklenice. Oslaďte medem a pijte ještě teplé.

Kardomomovo-lékořicová vzpruha

Kardamom je dobrým zdrojem antioxidantů, pomáhá čistit krev, působí detoxikačně a protizánětlivě a také mírní zažívací potíže. Lékořice pomáhá při nachlazení, rýmě, bolestech v krku, kašli, posiluje zdraví dýchacích cest a rozpouští hleny.

POTŘEBUJETE: 2 sklenice vody, ½ lžičky mletého kardamomu, 1 lžička mleté lékořice, 1 lžička mleté kurkumy, 1 lžička mletého římského kmínu, 1 lžíce medu.

POSTUP: Kromě medu smíchejte všechny suroviny v kastrůlku a přiveďte k varu. Poté na středním plameni vařte 5-10 minut. Přelijte do hrnku, dochuťte medem a pijte ještě teplé.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.