Je vám vedro? Tady jsou recepty na nejlepší nealko drinky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Je vám vedro? Tady jsou recepty na nejlepší nealko drinky!

Dopřejte tělu v teplém počasí oddych. Vychutnejte si osvěžující drinky bez alkoholu.
Dopřejte tělu v teplém počasí oddych. Vychutnejte si osvěžující drinky bez alkoholu.  (Foto scom)

Léto je jedním z náročnějších období, kdy pijeme alkohol ve velkém. Jenže kombinace vedra a alkoholu nedělá našemu tělu vůbec dobře. Osvěžit se ale můžeme i skvělými nealkoholickými drinky! Aha! přináší inspiraci...

Exotický spritz

Potřebujete: ½ zralé marakuji (mučenky), ½ limetky, 1 lžíci třtinového cukru, 2 lžíce vody, hrst kostek ledu, 125 ml perlivé vody.

Postup: Cukr rozpusťte ve 2 lžících vody, přimíchejte šťávu z poloviny limetky a marakuju. Promíchejte, přilijte perlivou vodu a přidejte led.

Letní mocktail (míchaný nealko koktejl)

Potřebujete: 1cm kousek salátové okurky, hrst čerstvé máty + na ozdobu, hrst zmrzlých malin nebo jiného bobulového ovoce (ostružiny, borůvky...) + k podávání plátky citronu, 120 ml vychlazené perlivé vody, hrst kostek ledu, 200 ml vody.

Postup: Nasekejte okurku a mátu nadrobno. V menším kastrůlku přiveďte k varu 200 ml vody. Stáhněte z plotny a přidejte do vroucí vody nasekanou mátu a okurku. Po dvou minutách přidejte zmrzlé maliny. Jakmile povolí, lžící jemně bobule pomačkejte, aby pustily šťávu. Nechte vychladnout a sceďte. Směs dejte vychladit (vystačí na 4 drinky). Do vyšší sklenice nalijte 40 ml směsi a dolijte 120 ml perlivé vody. Přidejte mražené bobulové ovoce, plátky citronu a čerstvou mátu. Vsypte led, promíchejte a podávejte.

Virgin piňa colada

Potřebujete: 150 ml ananasového džusu, 50 ml kokosového mléka, 25 ml limetkové šťávy, kostky ledu, 200 ml vody, 100 g třtinového cukru, 3 plátky ananasu i se slupkou + na ozdobu, 5 hřebíčků, 1 celou skořici, 5 kuliček pepře, koktejlovou třešeň.

Postup: V menším kastrůlku začněte pozvolna ohřívat 200 ml vody. Přisypte cukr a nechte rozpustit. Přidejte ananas, kuličky pepře, hřebíček a skořici. Přiveďte k varu a odstavte. Nechte vychladnout a směs sceďte. Dejte do lednice. Ananasový džus nalijte do vyšší sklenice, přidejte kokosové mléko a limetkovou šťávu. Promíchejte a přidejte kostky ledu. Poté vlijte 25 ml vychladlé směsi z ananasu, cukru, skořice a hřebíčku. Ozdobte kouskem ananasu a koktejlovou třešní a podávejte.

Nealko mojito

Potřebujete: 1 lžíci třtinového cukru, hrst čerstvé máty, 2 limetky, perlivou vodu, kostky ledu.

Postup: Do vyšší sklenice dejte cukr, polovinu lístků máty a nakrájenou limetku. Lžící vše podrťte, přidejte zbytek máty a na kolečka nakrájenou druhou limetku. Přidejte led a zalijte perlivou vodou. Promíchejte a podávejte.

Tymiánová citronáda

Potřebujete: ½ hrnku třtinového cukru, ½ hrnku vody, 6 větviček tymiánu, ¾ hrnku citronové šťávy, 3 hrnky perlivé vody, větvičky čerstvého rozmarýnu na ozdobu, kostky ledu.

Postup: V menším kastrůlku smíchejte vodu a cukr a přidejte lístečky rozmarýnu. Přiveďte k varu. Stáhněte plamen a vařte 3 – 4 minuty, dokud se nerozpustí cukr. Nechte vychladnout a sceďte. Do většího džbánku přelijte hotový sirup a smíchejte s citronovou šťávou a perlivou vodou. Přidejte kostky ledu a rozlijte do sklenic. Ozdobte větvičkou rozmarýnu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.