Tečka za krvavým hororem v Tišnově: Útočník (†39) skočil z rozhledny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Tečka za krvavým hororem v Tišnově: Útočník (†39) skočil z rozhledny

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Profimedia.cz)

Děsivý čin z předloňského října, kdy psychicky labilní muž zaútočil sekerou a vážně zranil pět svých příbuzných, má šokující tečku. Útočník (†39), který skončil v léčebně, spáchal o Vánocích sebevraždu.

Měl se vrátit z vycházky zpět do psychiatrického zařízení, místo toho skočil z 30 metrů vysoké rozhledny. „Kriminalisté předběžně zjistili, že by se nemělo jednat o cizí zavinění. I přesto nařídili zdravotní pitvu,“ řekl Aha! policista Petr Vala. Příbuzní, kteří si nesou z hrůzného útoku dodnes zdravotní následky, hovoří o úlevě. „Vím, že radovat se z něčí smrti není v pořádku, ale v našem případě se jednalo o ohrožení života,“ svěřila se Eva H. Ve vážném stavu strávila několik týdnů na ARO v nemocnici v Brně.

Hrozilo i doživotí

Muže po útoku policisté obvinili z vraždy ve stadiu pokusu. Hrozil mu až výjimečný trest doživotí. Po zjištění znalců, že byl v době napadení nepříčetný, skončil v psychiatrické léčebně. Motivem zločinu byly nejspíše majetkové poměry. „Křičel na manžela, že máme spoustu majetku, on ho nemá a že to s námi přišel ukončit,“ vypověděla Eva H.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.