Vražda v Bašce na Frýdecko-Místecku: Jožka (†18) zemřel u varhan! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Vražda v Bašce na Frýdecko-Místecku: Jožka (†18) zemřel u varhan!

Podezřelý žil ve Frýdlantu nad Ostravicí.
Podezřelý žil ve Frýdlantu nad Ostravicí. (Foto ara)

Oba kamarádi milovali varhany, oba na ně hráli. Pak jeden z nich, Jarek (20), pravděpodobně vzal nůž a přímo u varhan Jožku (†18) z Bašky na Frýdecko-Místecku ubodal.

Přestože je podezřelý z Frýdlantu nad Ostravicí silně věřící mladý muž, vybral si jako místo činu kostel. Co se mu honilo hlavou, když k němu ve středu večer údajně přijel autem a s přichystaným nožem? Dovnitř nešel prý hned, delší čas ještě seděl v autě.

Podle informací na sociální síti Jarek pocházel z Palkovic, ale pohyboval se mezi Frýdlantem nad Ostravicí a Bílou. V několika okolních kostelech hrál na varhany. Tak se asi s Jožkou seznámili. Jeho profil na sociální síti je spíše ponurý. Samá videa z pohřbů a církevních obřadů, ovšem kromě spousty na mobil natočených záznamů kamaráda u varhan. „To hraje Jožka,“ pyšně ho chválil.

Temně působí i stručné poznámky nad videy. „Věřím, že můj vykupitel žije,“ zní například v závěru jedné zprávy navíc označené srdíčky. Z pozice varhaníka se zřejmě časté účasti na pohřbech nevyhnul, ale proč si záběry z nich mladý člověk věšel na svůj profil? „Pachatele v pátek policejní komisař obvinil ze zvlášť závažného zločinu vraždy.“ sdělila policejní mluvčí Pavla Jiroušková. Hrozí mu trest odnětí svobody až do výše dvaceti let.

Oblíbený varhaník Jožka z Bašky.

Šokovaní rodiče

Mladého muže rodina postrádala od středečního večera. Jeho tělo pak rodiče našli až ve čtvrtek dopoledne. Podezřelého policie zadržela.

Neopětovaná láska?

„Neznám, nevím,“ odpovídali svorně mladí lidé k fotce pachatele ve Frýdlantu nad Ostravicí, kde poslední dobou bydlel a hrál v kostele na varhany. „Možná byl osamělý, zoufalý a mohl Jožkovi závidět, protože ten měl velkou rodinu. Nebo se do něj zamiloval a neuspěl,“ dodala seniorka z Frýdlantu nad Ostravicí, která blízké mrtvého zná.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.