Šéf léčebny v Kroměříži skončí! Doktoři tvrdí: Ohrožoval pacienty | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Šéf léčebny v Kroměříži skončí! Doktoři tvrdí: Ohrožoval pacienty

Léčebnu v Kroměříži provozuje ministerstvo zdravotnictví.
Léčebnu v Kroměříži provozuje ministerstvo zdravotnictví. (Foto ČTK/Dalibor Glück)

Ředitel Psychiatrické nemocnice v Kroměříži Pavel Polák včera rezignoval na svou funkci. Podle lékařů, z nichž část dala výpověď, neodborně zasahoval do léčby a tím ohrožoval péči o pacienty.

Kvůli sporům s ředitelem podalo koncem května výpověď šest primářů a primářek, jedenáct z 19 atestovaných lékařů a tři z osmi atestovaných klinických psychologů. Polák to označil za hrubý nátlak. Zdravotníci svým chováním podle něj vyvolávali paniku mezi zaměstnanci.

„Ještě před týdnem jsem věřil, že krizovou situaci díky připraveným opatřením zvládneme,“ uvedl ve zprávě končící ředitel s tím, že ve špitále je odpor ke změně. „Problémem se stalo i to, že nemocnice začala být skutečně řízena jako celek. Uznávám, že proces změn měl vzhledem k již zmiňované rezistenci probíhat pomalejším tempem,“ přiznal Polák. Ve funkci končí ke konci června. Spolu s ním rezignují i další členové vedení léčebny.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.