Před soudem deset let stará vražda: Zabil a zabetonoval soka v lásce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Před soudem deset let stará vražda: Zabil a zabetonoval soka v lásce!

Muž obviněný z vraždy před soudem.
Muž obviněný z vraždy před soudem. (Foto Aha! – Vlaďka Hradská a Policie ČR)

Soka v lásce, Slováka Daniela B. (†26), zabil Ján S. (35). Stalo se tak už před deseti lety. Tělo zavražděného pak dal vrah do sudu, ten zakopal ve sklepě a zalil betonem. Tento hrůzný čin byl náhodně odhalen až před rokem.

Muž obviněný z vraždy stojí nyní před soudem. I s ženou (29) zavražděného, která mu údajně při zabití muže pomáhala. Vrahovi hrozí až 18 let za mřížemi. Muž se k vraždě přiznal. „Jsem vinný, zabil jsem ho. Nepřemýšlel jsem o tom, že ho zabiju, bylo to v afektu,“ řekl senátu. Žena, která podle obžaloby dala svému partnerovi do jídla dithiaden na spaní, a tím ho znehybnila, je obžalovaná z účasti na vraždě ve formě pomoci. Senátu popsala smutné soužití se zavražděným. „Byl agresivní, nepracoval, nedával mi peníze, živila jsem celou rodinu z příspěvků na bydlení a na děti. Nic mi nezbývalo, sotva jsem mohla koupit pleny,“ řekla. Postupem času se prý spřátelila s partnerovým kamarádem, který jí pomáhal a půjčoval peníze. „Netušila jsem, co se stalo. Byla jsem s dětmi venku. Přítel mi řekl, že se nemusím o nic strachovat, že všechno vyřešil. Já se bála o děti a na nic se neptala. Do sklepa jsem vůbec nechodila,“ tvrdila soudu. Ten bude pokračovat výslechy svědků a znalců. boxy

Inspirací Orlické vraždy?

Pachatel se zřejmě inspiroval kauzou tzv. orlických vražd ze začátku devadesátých let minulého století, kdy vrazi také pohřbívali své oběti v sudu. Rozdíl byl jen v tom, že sudy s těly zavražděných házeli ze Žďákovského mostu na dno Orlické přehrady.

Udání bezdomovce

Na deset let starou vraždu upozornil policisty před více než rokem feťák z Jindřichohradecka. Nevěrohodný tip se kriminalisté rozhodli prověřit a nestačili se divit. Ve sklepě domu objevili sud a v něm tělo zabalené do látky. Ostatky byly ukryté metr pod podlahou zalitou betonem. Pitva pak prokázala, že v sudu skončil mladý Slovák, kterého někdo ubodal. Podezřelého i s přítelkyní zatkli policisté letos 3. února.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.