Brutální vrah Petr B. (34) jde na 16,5 roku do basy: Po mrtvé družce i šlapal! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Brutální vrah Petr B. (34) jde na 16,5 roku do basy: Po mrtvé družce i šlapal!

Recidivista Petr B. u soudu.
Recidivista Petr B. u soudu.  (Foto Aha! – Vlaďka Hradská)

Několik hodin družku (†47) bil, kopal do ní, šlapal po ní a pálil jí vlasy. Takovou smrt připravil své přítelkyni opilec a násilník Petr B. (34). Včera ho za to poslal soud do vězení na 16,5 roku.

Muž stál před soudem už podeváté. K činu se přiznal a při prvním líčení přistoupil na dohodu o vině a trestu. „Lituji toho, ale na nic si nepamatuji. Když se napiju a zahulím si, pak mám okno,“ řekl soudu narkoman, který většinu svého života strávil na ulici.

Přítelkyni napadl ze žárlivosti loni v noci na 9. března ve strážním domku v Českých Budějovicích, kde oba přebývali. Nešťastnice neměla šanci hrůzný útok přežít. Zemřela na otok mozku. Její smrt byla tak brutální, že otřásla i otrlými kriminalisty. Za brutální vraždu dostal násilník patnáctiletý trest, další měsíce si odsedí za ublížení na zdraví, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví.

Náprava je nemožná

Podle znalců z oboru psychologie a psychiatrie viník trpí poruchou osobnosti. „Pravděpodobnost recidivy je velmi vysoká, proto navrhujeme detenci,“ shodli se. Soud jim vyhověl, po odpykání trestu vrah zamíří do zabezpečovací detence.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.