Děsivá jízda opilého otce (53) Znojmem: Boural s nepřipoutanými dětmi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Děsivá jízda opilého otce (53) Znojmem: Boural s nepřipoutanými dětmi!

Miroslav K. u soudu.
Miroslav K. u soudu. (Foto Aha! – Z. Matyáš, MP Znojmo)

Se dvěma a půl promile usedl v březnu 2020 za volant auta recidivista Miroslav K. (53). Soud mu za to vyměřil 4,5 roku vězení. Navíc sedm let nesmí za volant.

Podnapilý muž naložil do fordu své potomky ve věku 2 a 12 let. Při opilecké jízdě postupně naboural čtyři auta. Když měl v patách hlídku strážníků, dupl na plyn a snažil se je setřást. „Lituji toho, jednal jsem nerozvážně,“ tvrdil včera u odvolacího soudu v Brně, kde usiloval o mírnější trest. Leč bez úspěchu.

„Spáchal několik trestných činů vysoké společenské škodlivosti,“ řekla soudkyně Hana Kleinová. Rozladil ji fakt, že se proti původnímu rozsudku neodvolal žalobce. Odvolací senát tak neměl možnost obžalovanému trest zpřísnit. „To, co se odehrálo ve Znojmě, bylo poprvé a doufám, že i naposledy. Šlo o naprostou bezohlednost vůči ostatním účastníkům provozu,“ zdůraznila Kleinová. Verdikt je pravomocný.

Vyvlečen a spoután

Opilce řítícího se Znojmem si všiml strážník, který měl volno. Okamžitě uvědomil své kolegy ve službě. Opilecká jízda skončila na kruhovém objezdu ulic Jarošova a Kuchařovická, kde strážníci stříbrného forda zablokovali. Hříšník skončil před zraky svých vyděšených potomků na zemi v poutech, nadýchal 2,61 promile.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.