Poplach v Českém Krumlově: Student s nožem vyhrožoval spolužačkám! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Poplach v Českém Krumlově: Student s nožem vyhrožoval spolužačkám!

Policisté po zásahu u školy.
Policisté po zásahu u školy. (Foto PČR)

Ozbrojil se nožem, přišel do školy a vyhrožoval spolužačkám! Přivolaná policie evakuovala desítky lidí ze střední uměleckoprůmyslové školy v Českém Krumlově. Poté mladíka (18) i se zbraní zadržela.

K incidentu došlo včera kolem desáté hodiny dopoledne. Policisté přijeli na místo ihned poté, co obdrželi oznámení a evakuovali všechny studenty. „Celý zákrok trval zhruba 40 minut. Studenta i s nožem zadrželi policisté z obvodního oddělení v Českém Krumlově. Pak byl odvezen k výslechu. Nikomu se při tom nic nestalo,“ řekla policistka Štěpánka Schwarzová s tím, že v poledne už bylo po všem a studenti se vrátili do lavic.

Proč ozbrojený mladík, který už dovršil plnoletost a je tedy trestně odpovědný za své činy, spolužačkám vyhrožoval, není zatím jasné. Podle některých studentů byl problematický, propadl a trápil se kvůli nešťastné lásce. „Podle jedné z verzí měl vyhrožovat spolužačkám prostřednictvím mobilu. Případem se intenzivně zabýváme, budou pokračovat výslechy všech svědků. Zatím je to natolik čerstvé, že není stanovena právní kvalifikace činu,“ dodala Schwarzová.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.