Unesená Susan je zpět u rodiny: Po 53 letech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Unesená Susan je zpět u rodiny: Po 53 letech!

Setkání s částí sourozenců.
Setkání s částí sourozenců.  (Foto Facebook)

Příběh jako pro Hollywood! Susan Gervaiseová (57), kterou unesli potulní cikáni, když jí byly pouhé čtyři roky, se po 53 letech šťastně setkala se svou rodinou. „Nikdy jsme si nemysleli, že se to ještě stane,“ přiznalo jejích šest sourozenců.

Cikáni, pro které se v Británii používá termín travellers, ji unesli v anglickém hrabství Yorkshire. Její matce namluvili, že malou Susan vezmou do Ameriky do Disneylandu. Byla tak hloupá, že jim poskytla její rodný list a písemné svolení k cestě za moře! Oni na oplátku slíbili, že ji zase vrátí zpět do Anglie. To se ale nikdy nestalo! Místo toho Susan odvezli do Kanady, později se s nimi dostala i na Nový Zéland a do Austrálie. Susan řekli, že se jí rodina zřekla, a tak už nekladla žádné otázky. Na své dětství si ale nestěžuje a říká, že ji její únosci rozmazlili a žila celou dobu v láskyplné atmosféře, a to i poté, co její »adoptivní« matka po 10 letech zemřela. „Vždycky jsem žila šťastně. Procestovala jsem svět,“ potvrdila Susan.

Pravdu zná roky

To, že byla unesena, se dozvěděla až v 16 letech, když po ní úředníci na australské celnici požadovali podpis rodičů, a ten z pochopitelných důvodů chyběl. Teprve pak jí muž, jenž se za otce vydával, sdělil celou pravdu. Vyhledat svou skutečnou rodinu se ale Susan rozhodla až nyní a využila k tomu sílu sociálních sítí – po výzvě na Facebooku měla stopu do 30 minut!

Šest sourozenců

Zjistila, že má šest sourozenců, kteří všichni skončili v pěstounských rodinách. Susan se s nimi setkala v den svých narozenin, aby mohli uspořádat společnou párty. Všichni byli velmi šťastní, i když už nemohli potkat jejich prapodivnou matku, již nežije... „Toto je vzkaz všem, kteří někoho ztratili. Zázraky se dějí. Vždycky tu je naděje,“ říká šťastná Susan.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.