Falešný pracovní inzerát: Udělali si z něj krevního otroka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Falešný pracovní inzerát: Udělali si z něj krevního otroka!

Li se stal obětí gangu, který mu vzácnou tekutinu opakovaně odebíral a prodával ji na černém trhu!
Li se stal obětí gangu, který mu vzácnou tekutinu opakovaně odebíral a prodával ji na černém trhu! (Foto Twitter, scom)

S příběhem, ze kterého tuhne krev v žilách, se svěřil Číňan (31), kterého média označují pouze jeho příjmením Li. A právě krev v něm hraje hlavní roli. Li se totiž stal obětí gangu, který mu vzácnou tekutinu opakovaně odebíral a prodával ji na černém trhu!

Vše začalo vloni v červnu, když Li zareagoval na falešný inzerát s nabídkou práce vyhazovače v nočním klubu. Jenže místo pohovoru byl unesen gangem, který jej za v přepočtu 400 tisíc korun prodal jinému zločineckému uskupení v kambodžském pobřežním městě Sihanoukville. Ten jej nutil pracovat v podvodném telemarketingu. „To jsem odmítl. Začali mi vyhrožovat prodejem mých orgánů a odebírat mi krev. Díky tomu zjistili, že mám vzácnou krevní skupinu O,“ prozradil.

Každý měsíc mu tak vzali 800 ml, tedy skoro dvojnásobek běžného odběru, který by se navíc měl opakovat zhruba až po třech měsících. „Když jsem měl žíly už tak rozpíchané, že mi nedokázali nabrat krev, odebírali mi ji z hlavy,“ popisuje strastiplné zážitky. Nakonec mu po půl roce trýznění selhalo několik orgánů a s pomocí jednoho člena gangu, který se nad ním slitoval, se dostal do nemocnice. Li je nyní jako zázrakem ve stabilizovaném stavu, ale na hrůzný půlrok nezapomene. „V zajetí nás bylo asi sedm. Občas na nás používali elektrické obušky,“ popisuje peklo na zemi.

Přečtěte si
-bello-
6. 3. 2022 • 13:24

Není to krevní sk. O, nýbrž nula 0.
A je druhá nejčastější.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.