Pilot rok zajatý povstalci na Nové Guineji: Poslal dojemný vzkaz manželce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Pilot rok zajatý povstalci na Nové Guineji: Poslal dojemný vzkaz manželce!

Rok po zajetí poslal vzkaz manželce a synovi.
Rok po zajetí poslal vzkaz manželce a synovi. (Foto YouTube)

Novozélandského pilota Philipa Mehrtense (38) zajali v únoru 2023 členové osvobozenecké armády. Nevypadalo to s jeho osudem vůbec dobře. Nyní se ale ozval ženě a synovi na videu.

„Chovají se ke mně dobře. Snažím se zůstat pozitivní,“ začíná viditelně nervózní Philip svůj projev po boku dalších rukojmích. Na záběrech, které zveřejnila Západopapuánská osvobozenecká armáda, je ale podvyživený s dlouhými vlasy a vousy. „Mám vás oba moc rád, moc mi chybíte a doufám, že si s vámi budu moci brzy promluvit,“ dodal. Před týdnem vůdce ozbrojených únosců překvapivě oznámil, že se rozhodli Philipa vrátit zpět k rodině. Zatím se však neví, kdy a za jakých podmínek se tak stane.

Proč ho unesli?

Na indonéském ostrově už nějakou dobu zuří boj o nezávislost. Zatímco Papua-Nová Guinea je nezávislým státem, Západní Nová Guinea oficiálně patří Indonésii. Za nezávislost bojuje Hnutí za svobodnou Papuu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.