ÚNOSY, LOUPEŽE, VYDÍRÁNÍ A PŘEPADENÍ: Soudí posledního Berdychovce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

ÚNOSY, LOUPEŽE, VYDÍRÁNÍ A PŘEPADENÍ: Soudí posledního Berdychovce

 Jaromír P. je obžalovaný ze série loupeží, které měl páchat jako člen tzv. Berdychova gangu.
Jaromír P. je obžalovaný ze série loupeží, které měl páchat jako člen tzv. Berdychova gangu. (Blesk:Jan Vilimek)

Skrýval se v USA a 15 let na něj byla česká spravedlnost krátká. Teď ale Jaromír P. (56), poslední nepotrestaný člen tzv. Berdychova gangu, stanul před soudem.

Letos Jaromíra P. americké úřady vydaly českým orgánům. Obžalován je například z únosu podnikatele, přepadení hypermarketu či loupeže. Měl se také podílet na únosu zlatníka v roce 1996, který při akci skupiny nakonec zemřel. „Je to jeden rok mého života, na který se snažím zapomenout,“ řekl Jaromír P. o své činnosti v gangu.

Proč jsem to dělal?

Nedokázal vysvětlit, proč se zločinů dopouštěl. „Já tomu nerozumím, proč jsem to dělal. Já jsem to finančně nepotřeboval,“ vysvětloval u soudu. Svou roli bagatelizoval. Soudce Jiří Wažik mu ale připomněl, že muži, kteří byli spolu s ním obvinění, mluvili jinak. Podle něj uvedli, že v té době to byl spíše jeho gang. „Cítím vinu, že jsem to mohl zastavit. Prostě jsem měl říct, že je to hovadina,“ litoval obžalovaný. Jako uprchlý už byl odsouzen k 13 letům. V novém procesu nemůže dostat přísnější trest.

Kámoši z Discolandu

Líhní pro tzv. Berdychův gang se v 90. letech stal podnik Discoland Sylvie. Tam se Jaromír P. seznámil s Michalem Pucharem, Radkem Trumbešem, Davidem Berdychem a Josefem Korbelou, kteří si nyní už své tresty za zločiny odpykali. Na přelomu milénia se na činnosti skupiny podíleli i bývalí detektivové, kteří měli organizovaný zločin potírat. I ti byli odsouzeni. Gang měl na svědomí loupeže, přepadení, vydírání a vraždy.

Přečtěte si
-bello-
28. 7. 2021 • 20:19

Diskoland Sylvie, jó podsvětí ráj. I Gott se kámošil s Jonákem a všichni byli, jak utržený ze řetězu.
Gott zapíral svoje dcery a Jonák odpíral své ženě peníze na jejich dítě.Nakonec ji nechal odpravit.A tenhle poslední člen Berdychovců, chudinka malej neví, proč ohrožoval na životě lidi únosy , co prožívali asi neumí říct a nakonec přispěl k vraždě! Hra na mafii - tupé mozky

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.