Po půl století hledání... Setkání s unesenou dcerou díky DNA | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Po půl století hledání... Setkání s unesenou dcerou díky DNA

Melissa s dojatými rodiči.
Melissa s dojatými rodiči. (Foto Facebook)

Dne 23. srpna 1971 v Texasu unesla chůva Melissu Highsmithovou. Stalo se tak těsně před jejími druhými narozeninami. Policie tento případ nikdy nerozlouskla. Pomohlo, až když se zoufalá rodina obrátila na banku DNA. Teprve pak se po 51 letech šťastně s Melissou setkali.

Alta Apantencová se rozešla se svým manželem a na malou dcerušku Melissu byla sama. Napadlo ji tedy dát si inzerát a sehnat chůvu, aby mohla v klidu pracovat. Ozvala se jí žena, která si říkala Ruth Johnsonová. Dohodly se, že se nejprve sejdou. To se ale nestalo. Místo toho údajná chůva znovu pouze zatelefonovala. Zoufalá matka, která nutně potřebovala odjet do práce, nakonec s těžkým srdcem souhlasila, že ženě, kterou nikdy neviděla, předá holčičku její spolubydlící. Od té chvíle se po Ruth a holčičce slehla zem.

Melissini rodiče se dali znovu dohromady a měli další čtyři děti – tři dcery a syna Jeffa, kterému poprvé řekli o jeho sestře, když mu bylo šest let. Rodina se desetiletí snažila malou Melissu najít, bez úspěchu. Nikdy se však nevzdávali naděje a každý rok pro ni pořádali narozeninové oslavy. Když neuspěli u policie, obrátili se nakonec na DNA banku. A světe, div se! Podařilo se, našla se shoda! Melissa žila pod jménem Melanie Waldeová jen pár kilometrů od nich, aniž by věděla, že je pohřešovaná. Po setkání s opravdovými rodiči se rozhodla změnit si jméno zpět na to, které jí dali oni. „Plánuji uspořádat druhou svatbu se svým manželem, aby mne můj pravý otec mohl dovést k oltáři,“ svěřila se Melissa.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.