Největší spiklenecké teorie světa: Znáte je? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Největší spiklenecké teorie světa: Znáte je?

Co lidé nevymyslí...
Co lidé nevymyslí... (Profimedia.cz)

Putin není Putin, ale jeho dvojník a Bill Gates do nás vakcínami pumpuje nanočipy, díky kterým nás všechny může sledovat. Konspirační teorie tu byly odjakživa, některé jsou zdánlivě racionální, jiné úplně absurdní a velice pošahané.

Lidé jsou od přírody podezřívaví a nechtějí se smířit s oficiálním zdůvodněním. Výsledkem skepse je, že se utvrzují v tom, že verze autorit jsou lhavé a svět řídí mocní a vše okolo nás je jen fikce. Jaké jsou nejslavnější spiklenecké teorie?

PÁD NEWYORSKÝCH DVOJČAT

Destrukce dvou mrakodrapů Světového obchodního centra 11. září 2001 se ihned stala jednou velkou konspirací. Budovy se zřítily po útoku teroristů, přičemž někteří Američané se domnívají, že není možné, aby letadla, která do budov vrazila, zavinila jejich pád. Mají za to, že uvnitř byly předem nachystány bomby. Je tady i názor, že vysoce postavení vládní činitelé o útoku věděli, ale nezabránili mu, aby měli důvod ke vpádu do Afghánistánu a k boji s islámem. Věc se má tak, že pád nezavinil náraz letadel, nýbrž exploze a hoření jejich paliva, které narušilo ocelové konstrukce. Vinou extrémního žáru až 1000 °C se změnila pevnost konstrukce a domy se zhroutily. Jednotlivá patra pohřbívala ta pod sebou dominovým efektem.

HOLOCAUST JE SMYŠLENÝ

Ačkoliv je historie nacistického Německa i vyvražďování Židů velmi precizně zdokumentována, najdou se tací, kteří věří, že se nic špatného nestalo. Jsou lidé, kteří žijí v přesvědčení, že holocaust je smyšlený, anebo že čísla mrtvých jsou ve skutečnosti nižší, než se uvádí. Holocaust si údajně vymysleli Sověti nebo Židé k prosazení vlastních zájmů. Fotky vyhublých vězňů z koncentračních táborů jsou falešné a jedná se o nemocné Čechy, Poláky a Němce, kteří měli tyfus. Například americký výrobce popravčích zařízení Fred Leuchter (79) tvrdí, že plynové komory sloužily k odvšivení, a nikoli vyhlazení 6 milionů Židů.

UFO

Existence mimozemského života je něco, čemu věří velká část populace. Vyznavači UFO tvrdí, že za popírání mohou vysoce postavení politici, kteří mají prý s mimozemšťany dohodu a umožňují jim zapojení do života na naší planetě. Věří také, že se UFO zkoumá na americké základně »Area 51«, kde jeden létající talíř kdysi havaroval. Co se na střeženém území skutečně děje, není a asi ani nebude veřejně známo.

PŘISTÁNÍ NA MĚSÍCI

I jeden z největších triumfů lidstva – přistání na Měsíci – byl zpochybněn. Existují tací, kteří se domnívají, že přistání bylo zfalšováno vládou, aby vypadalo jako triumf během studené války. Zastánci této teorie ji podkládají tím, že na fotografii z Měsíce vlaje vlajka, což je ve vesmíru nemožné (ve skutečnosti byla vlajka natažena na kolmé rameno, aby byla kvůli focení rozvinutá). Falešné snímky z Měsíce měl natočit ve studiu režisér Stanley Kubrick. Na nebi prý nezáří hvězdy, což je divné (nejsou vidět ze stejného důvodu, jako nejsou vidět na Zemi během dne).

Další konspirační teorie najdete v Nedělním Aha! 2. 10. 2022

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.