Podvodník připravil rodinu z Mostu o střechu nad hlavou: Bydlí v bytě radnice | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Podvodník připravil rodinu z Mostu o střechu nad hlavou: Bydlí v bytě radnice

Haufovi v novém – vpravo Radim Hauf s manželkou Marcelou. Vlevo nejstarší syn Tomáš a Matyáš postižený Downovým syndromem.
Haufovi v novém – vpravo Radim Hauf s manželkou Marcelou. Vlevo nejstarší syn Tomáš a Matyáš postižený Downovým syndromem. (Foto Aha! – Helena Lacinová)

Karta osudu se snad obrací v případě zoufalé pětičlenné rodiny Haufových z Mostu. Týden bydlí v bytě radnice 3+1 a nemusí se bát, že přijdou o střechu nad hlavou.

Radim (53) a Marcela Haufovi se třemi syny, Tomášem (28) a dvojčaty (12) Odřejem a Matyášem, který trpí Downovým syndromem, žili v mosteckém bytě 4+1. Zaplatili 300 tisíc korun blízké osobě s tím, že až ho doplatí, přepíše ho na ně.

Vzali si úvěr
„Vzali jsme si na byt úvěr. Ten jsme loni doplatili a dožadovali se přepsání bytu, ale to už jsme tušili, že byt náš nikdy nebude. Ta osoba, kterou nemohu jmenovat kvůli tomu, že ji řeší právník, se dostala do finančních problémů,“ vysvětlil Radim Hauf, jak rodině potíže vznikly.

Pomohl Most
Sociální odbor Magistrátu města Most prověřil situaci Haufových poté, co ji zveřejnili na sociální síti. A posléze jim poskytli byt. „Město Haufovým nabídlo i právní konzultaci jejich případu zdarma,“ řekla mluvčí magistrátu Klára Vydrová. V bytě města si všichni libují. „Mám tu větší a krásnou kuchyň. A je tu o hodně hezčí koupelna,“ chválila Marcela Haufová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.