Milionář žije na svém ostrově jako chudák! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Milionář žije na svém ostrově jako chudák!

Mohl bydlet na zámku, ale zvolil si chudobu.
Mohl bydlet na zámku, ale zvolil si chudobu. (Foto Profimedia.cz)

Znal se s členy britské královské rodiny, jeho pradědeček byl hrabětem, patřil k miliardářské rodině Rothschildů a čekala ho velká politická budoucnost.

Ale v roce 1992 Roc Sandford (63) za v přepočtu 18 milionů korun koupil ostrůvek Gometra u pobřeží Skotska, kde dodnes žije v naprosté chudobě. V provizorním domě nemá topení ani vodu, na skromné zahrádce si vypěstuje jen pár rajčat, kapustu a salát. Tvrdí, že mu občas chybí pračka, ale už se naučil prát si oblečení ručně. Za domem má generátor, napojený na solární panel, který napájí těch pár spotřebičů, které ještě vlastní, hlavně počítač a mobil.

Ostrov Gometra

Manželka mu dávno utekla do civilizace, jeho čtyři už dospělé děti za ním průběžně jezdí. Když přijedou na Vánoce, dostanou od táty jako dárky haraburdí, které posbíral na ostrově, zabalené v novinách. „Nemám topení, takže v zimě tady dost mrznu. Stává se, že se můj čaj promění v led a v ložnici mám dva stupně. Ale já to tady miluju, jsem tady velmi šťastný,“ uvedl milionář, jehož cílem je vybudovat společnost, která by vůbec nepoužívala zdroje z fosilních paliv. Letos poprvé alespoň na jeden den opustil své ostrovní království, aby si na pevnině nechal píchnout vakcínu proti covidu.

Paráda, děti přijely na návštěvu.

Přečtěte si
-bello-
30. 5. 2021 • 14:40

Magor!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.